Harry poudarja pomen duševnega zdravja. Foto: EPA
Harry poudarja pomen duševnega zdravja. Foto: EPA

Vojvoda Suseški bo po besedah izvršnega direktorja podjetja Alexija Robichauxa tako razširil svoje delo, ki ga opravlja že leta. To je zavzemanje za to, da se več pozornosti nameni preventivi na omenjenem področju.

Harry je ob tem v blogu na spletni strani podjetja izrazil navdušenje, da se lahko pridruži ekipi. "V desetletju delovanja v vojski sem se naučil, da je treba poleg fizične odpornosti graditi tudi duševno," je poudaril. "Trdno verjamem, da osredotočanje na naše duševno zdravje odpira potencial in priložnost, za katera nismo nikoli vedeli, da ju imamo v sebi," je dodal princ, ki je tudi sam sodeloval v programu podjetja.

"Pri samooptimizaciji ne gre za popravljanje nečesa, kar je pokvarjeno. Gre za razvijanje v najboljšo različico sebe, ne glede na to, kaj nam življenje prinese," je zapisal.

Mreža 2000 trenerjev

Platforma podjetja BetterUp, ustanovljenega leta 2013, kombinira behavioristično znanost, umetno inteligenco in treninge ljudi, da bi optimizirali osebnostno rast in profesionalni razvoj. Ima več kot 270 zaposlenih in mrežo okoli 2000 trenerjev.

Sorodna novica Vojvodinja Meghan ni želela več živeti, kraljevo družino obtožuje rasizma

Med drugim svetuje ameriški vesoljski agenciji Nasa ter podjetjem Mars, Snap in Warner Media.

Novo življenje čez lužo

Princ Harry si je tako našel novo delo, potem ko je lani skupaj z ženo Meghan opustil kraljeve dolžnosti in se preselil v ZDA.

V javnosti je sredi meseca močno odmeval njun intervju z Oprah Winfrey, v katerem sta razkrila številne podrobnosti svojega življenja na britanskem dvoru, številne so šokirale javnost, med drugim očitki o rasizmu.

Meghan je tako v intervjuju povedala, da je med njeno nosečnostjo neimenovani predstavnik Buckinghamske palače ugibal, kako temna bo koža njunega otroka.