Kariera Armieja Hammerja je bila v vzponu, ko so se nanj zgrnile obtožbe o spolnih zlorabah. Foto: AP
Kariera Armieja Hammerja je bila v vzponu, ko so se nanj zgrnile obtožbe o spolnih zlorabah. Foto: AP

"Kar koli so ljudje že rekli, kar koli se je že zgodilo, zdaj sem na točki, ko sem hvaležen za prav vse, kar se je zgodilo takrat,” je dejal Hammer v podkastu Painful Lessons (Boleči nauki).

Zvezdnik filma Pokliči me po svojem imenu je zanikal obtožbe o posilstvu in fizičnih zlorabah, česar ga je leta 2021 obtožila ženska z vzdevkom Effie, s katero je bil štiri leta v občasni zvezi.

Effie je Hammerja prijavila policiji in trdila, da jo je leta 2017 posilil, ob tem pa na anonimnem profilu na Instagramu delila posnetke zaslona skrajno nazornih sporočil, ki ji jih je poslal Hammer, vključno s tistim, v katerem je igralec namigoval na svoje kanibalistične vzgibe.

Kmalu za tem sta Hammerja še dve ženski obtožili spolnega nasilja in psihičnih zlorab med letoma 2017 in 2020. Igralčevo nekdanje dekle Paige Lorenze je v intervjuju za Vanity Fair razkrila, da sta imela zelo "ekstremno" zvezo. “Z njim nikdar nisi vedel, kaj boš dobil – je precej strašljiva oseba. Čudne stvari mi je govoril, denimo to, da si želi glodati moja rebra," je povedala.

Hammer je kasneje priznal, da je bilo "razmerje moči" v zvezah, ki jih je imel, "porušeno", a je vseskozi zanikal kakršno koli kriminalno dejanje in vztraja, da so bili spolni odnosi z vsemi ženskami s pristankom. Po obtožbah je izgubil tako agencijo, ki ga je zastopala, kot vrsto vlog.

Lani je tožilstvo v Los Angelesu sporočilo, da proti Hammerju v primeru Effiejinih obtožb ne bo vložilo obtožnice, češ da jim "zaradi kompleksnosti odnosov" med Effie in Hammerjem "ni uspelo dokazati primera onkraj vsakega dvoma”.

Verjetno najbolj znan je Hammer po vlogi v filmski uspešnici Pokliči me po svojem imenu. Foto: AP
Verjetno najbolj znan je Hammer po vlogi v filmski uspešnici Pokliči me po svojem imenu. Foto: AP

Hammer o "karierni smrti"

Hammer je v pogovoru z voditeljem Tylerjem Ramseyjem v podkastu obtožbe ponovno zanikal in očitke o kanibalizmu odpravil kot "smešne".

"Ljudje so me oklicali za kanibala in vsi so temu verjeli," je dejal 37-letni padli zvezdnik. "Po vsem tem času lahko na te obtožb gledam z malce razdalje in perspektive ter se mi zdijo smešne. Ljudje so dejansko verjeli, da jem ljudi. Prosim? O čem govorite? Veste, kaj morate početi, da ste kanibal? Jesti ljudi! Bizarno je bilo.”

Ko so se obtožbe pojavile, je to za Hammerja pomenilo "karierno smrt". "Smrt ega, smrt kariere. V mojem življenju je eksplodirala nevtronska bomba, ki je ubila vse. Preden se mi je vse to zgodilo, se nisem počutil dobro. Nikdar nisem bil zadovoljen. Še največ potrditve mi je dajalo moje delo kot igralec," je povedal.

V delu ima scenarij

Za svojo hollywoodsko kariero pravi, da je zdaj "neobstoječa", da pa namerava napisati scenarij. V enournem pogovoru z Ramseyjem je Hammer spregovoril tudi o času, ki ga je preživel na Kajmanskih otokih, kamor se je umaknil po javnem pogromu nad njim, in razkril, kako so ga obletavale samomorilske misli.

"Bilo je veliko trenutkov, ko sem pomislil: Tega ne morem več prenašati. In dosegel sem res nizke, temne točke. Stal sem na obali, zrl v ocean in si mislil, da, to je to. Potem sem odplaval res j***no daleč in samo lebdel tam, v polovičarskem poskusu samomora, ampak me je vedno znova prešinilo, da ne morem storiti tega svojim otrokom.”

Hammer ima dva otroka z zdaj že nekdanjo soprogo Elizabeth Chambers, ki se je od igralca po vseh obtožbah in njegovih skokih čez plot ločila leta 2020.