Hammer se je po škandalu umaknil na Kajmanske otoke, kjer ima vilo. Foto: AP
Hammer se je po škandalu umaknil na Kajmanske otoke, kjer ima vilo. Foto: AP

34-letnega Hammerja so na letališče na Kajmanskih otokih, kamor se je zatekel po aferi, pospremili njegova odtujena žena Elizabeth Chambers in oba otroka. "Elizabeth in otroka so ga odložili in ga pospremili do vrat. Veliko objemov, vse skupaj je bilo videti nadvse čustveno," je sporočil očividec za Page Six.

Hammer je s Kajmanskih otokov poletel v center za zdravljenje odvisnikov blizu Orlanda na Floridi, kamor se je prijavil 31. maja.

"Armieja vsi vidijo kot nekoga, ki je imel zelo privilegirano življenje – kar naj bi pomenilo, da ni imel nobenih težav v mladosti in da je bilo vse krasno in super," je za Vanity Fair povedal vir, blizu igralcu. "A stvari ne potekajo nujno tako. Samo zato, ker prihajaš iz družine, ki ji finančnih virov ne manjka, še ne pomeni, da nimaš težav v življenju."

Armie Hammer in Elizabeth Chambers sta bila poročena deset let, od leta 2010, in imata skupaj dva otroka. Foto: AP
Armie Hammer in Elizabeth Chambers sta bila poročena deset let, od leta 2010, in imata skupaj dva otroka. Foto: AP

Družinski prijatelj Hammerjevih je povedal, da je igralec trdno odločen, da ozdravi in dobi deljeno skrbništvo nad otrokoma. "To je jasen znak, da prevzema nazaj nadzor nad svojim življenjem, in ve, da je to korak proti celostnemu dobremu počutju.”

Chambersova je zahtevek za ločitev od Hammerja vložila julija lani, po leta, preden je izbruhnil "kanibalski" škandal, pri čemer ona trdi, da nikdar ni niti slutila, da ima njen mož tako srhljive spolne fetiše. Je pa vedela za njegove skoke čez plot, ki naj bi bili tudi povod za ločitev.

Očitki psihičnih in spolnih zlorab

Zvezdnik filmov Socialno omrežje in Pokliči me po svojem imenu se je na udaru znašel januarja, ko ga je več žensk, vključno z nekdanjima dekletoma Courtney Vucekovich in Paige Lorenze, obtožilo čustvenih in spolnih zlorab. Ob tem so v javnost pricurljala Hammerjeva sporočila ženskam, v katerih sanjari, kako bi jih rad jedel, kako bi jih rad posilil z nožem in če lahko odreže enega od njihovih prstov.

Marca je nato ženska, znana zgolj po svojem vzdevku Effie, ki ga uporablja na Instagramu, Hammerja obtožila posilstva, losangeleška policija pa je sprožila preiskavo proti igralcu. Hammer prek svojega odvetnika ostro zanika, da bi kateri koli od žensk storil kar koli proti njihovi volji, in vztraja, da so vse ženske pristale v spolne odnose.

A škode mu ni uspelo popraviti in igralca so naglo zamenjali v vrsti projektov, ki bi jih moral snemati, vključno z romantično komedijo Shotgun Wedding z Jennifer Lopez, kamor je namesto njega tik pred zdajci vskočil Josh Duhammel. Nazadnje ga je zapustila celo lastna agencija, WME.