Kyrgios in Becker sta se spopadla na Twitterju. Foto: EPA/MMC RTV SLO
Kyrgios in Becker sta se spopadla na Twitterju. Foto: EPA/MMC RTV SLO

Naj spomnimo: Jadranska teniška turneja Adria tour, ki jo je organiziral prvi igralec sveta Đoković, je zaradi številnih okužb s koronavirusom med igralci in spremljevalci neslavno propadla, pri čemer največ kritik leti na pobudnika in organizatorja turneje Đokovića, ki je tudi sam okužen, prav tako njegova soproga Jelena, še trije igralci, trije trenerji in noseča soproga enega od igralcev.

Med tistimi, ki so na turneji tekmovali, a je bil njihov test negativen, je tudi Alexander Zverev. 23-letni nemški tenisač je na svojih družbenih omrežjih sporočil, da se bo kljub negativnemu testu za vsak slučaj samoizoliral.

"Samoizolacija" v monaškem nočnem klubu

A le nekaj dni pozneje se je na Instagramu pojavil videoposnetek, ki prikazuje Zvereva, kako se zabava v nočnem klubu v Monte Carlu.

To je zbodlo Kyrgiosa, ki sicer velja za enega bolj težavnih tenisačev, ki pogosto zaide v polemične situacije. Zvereva je zaradi nespoštovanja karantene in vzdrževanja primerne razdalje označil za "sebičnega".

"Če imaš jajca, da objaviš j***ni tvit, ki ga je v tvojem imenu napisalo tvoje vodstvo, češ da se boš samoizoliral za 14 dni, se opravičuješ j***ni javnosti, da si ogrožal njihovo zdravje, potem imej vsaj še jajca, da 14 dni ostaneš notri," se je Kyrgios na Instagramu ostro obregnil ob nemškega kolega.

Đokovićeva jadranska turneja, sprva hvaljena kot odlična in športna poteza, ki je povezala Srbe in Hrvate, je neslavno propadla. Foto: AP
Đokovićeva jadranska turneja, sprva hvaljena kot odlična in športna poteza, ki je povezala Srbe in Hrvate, je neslavno propadla. Foto: AP

Kyrgios je že pred tem odločitev, da se v teh časih gosti Adria Tour, označil za "debilno".

Spopad na Twitterju

Đokoviću v bran je na Twitterju stopil njegov nekdanji trener, teniška legenda Boris Becker, ki je Kyrgiosa zaradi tožarjenja Zvereva označil za "podgano".

"Ne maram #podgan! Kdor koli tožari kolega športnika/športnico, ni moj prijatelj! Poglej se v ogledalo – misliš, da si boljši od nas ... @NickKyrgios," je zapisal Becker.

Kyrgios me je nemudoma odvrnil: "Zaboga, Boris, niti ne tekmujem niti ne poskušam nikogar poriniti pred avtobus. Smo sredi pandemije, če se nekdo obnaša tako idiotsko kot Alex, se bom oglasil. Preprosto."

52-letni Becker pa se ni vdal: "Vsi živimo v pandemiji, ki se ji reče #covid-19! Grozno je in vzela je že preveč življenj. Moramo obvarovati svoje najdražje in slediti navodilom, a še vedno ne maram #podgan."

Kritike tudi zaradi OP ZDA

To je 25-letnega avstralskega tenisača samo še bolj podžgalo: "Podgane? Ker zahtevam nekaj odgovornosti od nekoga? Čuden način razmišljanja, as, samo skrbi me za ljudi. Ko moja družina in družine po vsem svetu spoštljivo ravnajo prav in se držijo ukrepov, tukaj pa neka gos opleta z rokami, se bom seveda oglasil."

Pozneje je Kyrgios Beckerja, trikratnega zmagovalca Wimbledona, označil za "večjega idiota, kot bi si mislil" in "očitno ne najbolj inteligentnega".

Kyrgios je glasen tudi pri svojih kritikah OP ZDA, ki naj bi (vsaj za zdaj) še potekal med 24. avgustom in 13. septembrom.

"Ljudje, ki živijo v ZDA, seveda pritiskajo, da bi OP ZDA izpeljali. Sebično," je zapisal na Twitterju. "Si bom kar pripravil zaščitni skafander, ko odpotujem iz Avstralije, potem bom moral pa še za dva tedna v karanteno, ko se vrnem."