Ben Affleck in Jennifer Lopez na premieri filma Zadnji spopad oktobra v New Yorku. Foto: AP
Ben Affleck in Jennifer Lopez na premieri filma Zadnji spopad oktobra v New Yorku. Foto: AP

"Šele v zadnjih petih letih sem res začel postajati vse bolj hvaležen za težave, ki sem jih prestal. To ni neznatnega pomena, ker veliko te bolečine je zakoreninjene v bolečini, ki sem jo povzročil drugim ljudem. In to je v resnici tisto najbolj boleče v življenju," je povedal oskarjevec, ki trenutno promovira svoj najnovejši film The Tender Bar.

V intervjuju novinar ni mogel mimo tega, da ne bi Afflecka povprašal o drugi priložnosti, ko gre za zvezo z Jennifer Lopez, s katero je igralec obnovil zvezo polnih 17 let po razdrtju zaroke.

Affleck je bil sprva zadržan: "Lahko sicer pišete svoje domneve o tem, ampak ena od težjih lekcij, ki sem se jih naučil, je, da ni pametno deliti vsega s svetom."

"Vem, da se počutim precej bolje, če imam v svojem življenju te zdrave meje, zato vam bom na popolnoma prijazen in neposreden način povedal, da preprosto nočem razpravljati o svojih intimnih zvezah v časopisu. Malo se bom vzdržal tukaj."

"Dobra zgodba"

Je pa za tem hollywoodski zvezdnik priznal, da je vesel, da sta obnovila romanco. "Lahko rečem, da je zagotovo zelo lepo zame. In veste, ena od stvari, ki jih resnično cenim, da se je razvilo na način, ki odraža moje življenje."

"Moje zdajšnje življenje odraža ne le osebo, katera želim postati, ampak osebo, za katero res mislim, da sem – oseba, ki sicer ni popolna, je pa nekdo, ki se zares trudi in ki si želi biti karseda iskren in pristen ter odgovoren. Težko je reči, kateri od naju ima od tega več koristi, ne da bi pri tem razkril vse rumene podrobnosti."

"Lahko samo rečem, da se počutim odlično. In to je dobra zgodba. Krasna zgodba. In morda jo bom nekega dne povedal. Jo napisal. Nato pa sežgal," je dodal v smehu.

Affleck, ki se je dolga leta boril z zasvojenostjo od alkohola, mamil in kockanja, pozdravlja druge priložnosti kot velik dar.

Affleck in JLo na premieri Daredevila leta 2003. Foto: AP
Affleck in JLo na premieri Daredevila leta 2003. Foto: AP

"Zelo sem srečen, da sem imel v svojem življenju toliko drugih priložnosti. Zavedam se, da drugi ljudje niti prvih ne dobijo. V karieri sem imel druge priložnosti. Imel sem druge priložnosti kot človek. Življenje je težko in velikokrat nam spodleti. Če imamo srečo, se iz teh porazov kaj naučimo," je povedal.

V drugo gre rado?

Affleck in Lopez (ali ljubkovalno Bennifer) sta bila prvič v zvezi med letoma 2002 in 2004. Zaročila sta se novembra 2002, septembra 2003, tik pred načrtovano poroko, pa zaroko razdrla, pri čemer sta kot razlog navedla čezmerno medijsko pozornost, ki naj bi bila za zvezo usodna.

Štiri mesece zatem sta se razšla, Affleck se je po tolažbo obrnil k soigralki Jennifer Garner, s katero sta se naslednje leto poročila in imela tri otroke (ločila pa leta 2018), Lopez pa je uteho poiskala v dobrem prijatelju Marcu Anthonyju, s katerim je bila poročena med letoma 2004 in 2014.

Oba sta imela po svojih ločitvah še kar nekaj bolj ali manj kratkotrajnih zvez, dokler se nista spomladi letos po njenem razhodu od Alexa Rodrigueza odločila, da po 17 letih poskusita še enkrat.