Bezosovo premoženje je vredno skoraj 140 milijard dolarjev. Foto: Reuters
Bezosovo premoženje je vredno skoraj 140 milijard dolarjev. Foto: Reuters

Novico o vpletenosti Trumpovega podpornika v afero so objavili ameriški mediji, ki se sklicujejo na anonimne vire. Pred tem so sicer ugibali, da je Bezosu z objavo "nagajala" Savdska Arabija zaradi poročanja Washington Posta o umoru svojega kolumnista Džamala Hašokdžija. Bezos, ustanovitelj spletne trgovine Amazon in najbogatejši Zemljan, je namreč tudi lastnik Washington Posta.

Bezos je pred dnevi obtožil National Enquirer, da ga je izsiljeval, naj neha javno govoriti, da ima njihova zgodba o njegovem razmerju s Sanchezovo umazano politično ozadje, sicer bodo objavili intimna sporočila med njima ter zelo razkrivajoče fotografije. Bezos se ni pustil izsiljevati in je pismo odvetnika National Enquirerja objavil z besedami, da je "obrnil kamen in želi videti, kaj bo prilezlo izpod njega".

Ločitev zaradi ljubice?

Gre za fotografije in sporočila, ki jih je milijarder pošiljal ljubici, nekdanji televizijski voditeljici Lauren Sanchez. National Enquierer se je dokopal do teh sporočil in nato prejšnji mesec tudi objavil, da ima Bezos zunajzakonsko razmerje. Bezos in njegova soproga MacKenzie sta sicer dan pred objavo sporočila, da se ločujeta.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Bezos tožil National Enquirer. Iz celotne zgodbe jo bo še najbolje odnesla MacKenzie, ki se ji po 25 letih zakona obeta velik kos ločitvene pogače.