Major med raziskovanjem zelenice okoli Bele hiše. Foto: Reuters
Major med raziskovanjem zelenice okoli Bele hiše. Foto: Reuters

"Prva družina se je želela najprej namestiti, preden so psa iz družinske hiše v Delawaru pripeljali v Washington. Champ uživa na svoji pasji postelji pri kaminu, Major pa obožuje tekanje po travniku," je v ponedeljek sporočil tiskovni predstavnik nove ameriške prve dame Michael LaRosa.

Tudi fotoreporterji so že posneli prve fotografije štirinožcev, ki raziskujeta svoje novo domovanje.

Nemškega ovčarja Champa imajo Bidnovi že od leta 2008, torej od takrat, ko je Biden postal podpredsednik države v administraciji predsednika Baracka Obame. Leta 2018 pa so iz zavetišča posvojili še enega nemškega ovčarja Majorja. Ta je tako postal prvi pes iz zavetišča v Beli hiši.

Clintonov maček Socks za govornico med novinarsko konferenco. Foto: Reuters
Clintonov maček Socks za govornico med novinarsko konferenco. Foto: Reuters

Trump prvi po več kot sto letih brez psa

Psi imajo dolgo zgodovino v ameriški predsedniški palači. Barack Obama je imel dva portugalska vodna psa ‒ Boja in Sunny. Kar tri štirinožce je imel njegov predhodnik George W. Bush ‒ dva škotska terierja Miss Beazley in Barneyja ter angleškega springer španjela Spota. V času predsedovanja Billa Clintona je v Beli hiši živel labradorec Buddy.

Trump pa je bil prvi ameriški predsednik v več kot sto letih, ki ni imel psa ‒ ali katere koli druge domače živali. "Kako bi bil videti med sprehajanjem psa po travniku Bele hiše," se je vprašal zdaj že ameriški predsednik v videu, ki ga je Bidnova kampanja uporabila v predvolilnem oglasu.

V Belo hišo sta se vselila predsedniška psa