Bernijeve rokavice. Foto: EPA
Bernijeve rokavice. Foto: EPA

Čeprav se Američani zaradi strogih varnostnih ukrepov inavguracije v Washingtonu niso mogli udeležiti, so si dogodek množično ogledali v neposrednem prenosu, vzporedno pa med opazovanjem z udeležbo poskrbeli za zabavo na družbenih omrežjih. Sproti so namreč komentirali dogajanje, najbolj pa jim v oči niso padli tisti v prvih vrstah, ampak mož iz ozadja.

Berniju Sandersu sicer ni uspelo, da bi osvojil Belo hišo, je pa nesporni zmagovalec šova na Twitterju. Nekdanji predsedniški kandidat je v Washington namreč prišel z ogromnimi volnenimi rokavicami iz domačega Vermonta, njegov plašč pa je bil prav tako namenjen udobju, ne eleganci.

Objektivi so ga ujeli tudi, ko je v rokah stiskal velikansko rjavo ovojnico, in pa med sedenjem, kjer je videti nadvse zdolgočasen. Vse našteto je seveda sprožilo plaz komentarjev in šal na njegov račun.

"Bernie je videti, kot da se je v soboto dopoldne s svojimi otroki odpravil po opravkih," je tako zapisal nekdo. "Bernie je oblečen, kot da je inavguracija na seznamu opravil, ni pa to ves njegov dan," je dodal drugi. Spet tretji je spisal kar Sandersov urnik: "10.30 – pojdi v čistilnico, 11.00 – Joejeva stvar, 14.00 ustavi se na pošti."

Njegova zdolgočasena drža na stolu pa se je znašla v številnih fotomontažah – Sandersa so tako posadili v restavracijo, kupe vlaka, k britanski kraljevi družini.

Raje ogret kot moden

Neznansko zanimanje pa je vladalo predvsem za njegove rokavice, saj so si jih mnogi zaželeli zase.

Oglasila se je tudi Jen Ellis, učiteljica iz Vermonta, ki je pojasnila njihovo zgodbo: "Te rokavice sem jaz izdelala za Bernija kot darilo pred nekaj leti. Narejene so iz starih volnenih puloverjev in podložene s flisom (izdelanim iz recikliranih plastičnih steklenic)," je zapisala Američanka, ki so jo že zasuli s prošnjami za naročila.

Sanders pa je samozavestno stal za svojo opravo: "Mi v Vermontu vemo nekaj o mrazu in ne skrbimo za visoko modo. Želimo poskrbeti za to, da nam je toplo, in to sem danes storil tudi jaz," je mirno odgovoril voditeljici Gayle King za oddajo CBS This Morning.

Bernie Sanders ukradel pozornost