Popzvezdnica se je po številnih neprimernih komentarjih na družbenih omrežjih umaknila v zasebnost, a je njene oboževalce to zgolj utrdilo v prepričanju, da je
Popzvezdnica se je po številnih neprimernih komentarjih na družbenih omrežjih umaknila v zasebnost, a je njene oboževalce to zgolj utrdilo v prepričanju, da je "z njo nekaj narobe". Foto: EPA

"Morda se motim, ampak raje se motim, kot pa da ne storim ničesar," je bila rdeča nit objav na družbenem omrežju TikTok, povezanih z "aktivistično" akcijo "reševanja" Britney Spears. Ta se je namreč pred meseci začasno umaknila z družbenih omrežij in izbrisala svoj račun na Instagramu, kar so njeni oboževalci ocenili kot skrb vzbujajoče vedenje. Na različnih družbenih omrežjih tako ni manjkalo špekulacij glede njenega duševnega zdravja, nekateri so namigovali, da ji je bil dostop do spleta odvzet na silo oz. da ji stik z javnostjo (znova) onemogoča kdo od najbližjih.

41-letna glasbenica se na zapise ni odzivala, dokler se ni v torek zvečer pred njeno domovanje v mestu Thousand Oaks v Kaliforniji pripeljalo policijsko vozilo. Izkazalo se je, da se je skupina njenih podpornikov organizirala, začela sistematično klicati na policijo in podajati anonimne prijave suma družinskega nasilja oz. izražati skrb za zdravje Britney Spears. Posnetke svojih klicev so nato objavljali na TikToku in na ta način k enakemu ravnanju spodbujali še druge. Po navedbah britanskega tabloida The Sun je tako neka uporabnica objavila video, v katerem se je predstavila kot Christina in policiji zaupala sum, da s stanovalko Thousand Oaksa (pri tem je navedla točen naslov) nekaj ni v redu. Na vprašanje policista, zakaj tako meni, je odgovorila: "Ker je objavila nekaj čudnih stvari, zdaj pa je njen račun izbrisan."

Policija po navedbah tamkajšnjega šerifa (ki sicer zaradi varovanja osebnih dogodkov ni želel potrditi, da je šlo pri prijavah za slavno glasbenico) tako ni imela druge možnosti, kot da na kraj dogodka pošlje patruljo in preveri, ali je v številnih klicih tudi kaj resnice, a so kmalu dobili potrditev tistega, kar so ves čas predvidevali – da je šlo za neosnovane klice.

V četrtek se je nato na Twitterju oglasila tudi zvezdnica in potrdila, da jo je obiskala policija, vendar možje v modrem v hišo niso vstopili, saj so tudi sami ugotovili, da za to ni potrebe: "Kot verjetno zdaj vedo že vsi, je moj dom na podlagi neresničnih telefonskih klicev obiskala policija. Rada imam in obožujem svoje oboževalce, vendar so šle stvari tokrat predaleč in zgodil se je vdor v mojo zasebnost. Policisti niso vstopili v mojo hišo, ko so prišli do vhoda, so hitro ugotovili, da ni nič narobe in so takoj odšli."

Opozorila je še, da se je ob dogodku znova počutila zmanipulirano in nadlegovano, sploh po tem, ko je vse skupaj prišlo v medije, ki so zgodbo prikazali v "nepošteni luči". "V tem trenutku življenja resnično upam, da bodo javnost in oboževalci, ki jih močno cenim, spoštovali mojo zasebnost," je še dopisala.

Kot je znano, se je zvezdnica novembra 2021 po skoraj desetih letih vendarle rešila izpod jarma skrbništva, ki je bil uveden po njenem živčnem zlomu. Lani se je Britney poročila z dolgoletnim partnerjem Samom Asgharijem, javnosti pa med drugim razkrila, da pričakuje otroka, vendar je pozneje doživela spontani splav. V tednih, preden je njen račun z Instagrama izginil, je objavila več dvoumnih posnetkov, fotografij in zapisov, zaradi katerih so njeni oboževalci posumili, da so se njene težave z duševnim zdravjem vrnile, zvezdnica pa se je na namige odzvala – z verjetno najbolj zdravo gesto – z izbrisom računa.