V zadnjih letih je vzniknilo gibanje #FreeBritney. Foto: EPA
V zadnjih letih je vzniknilo gibanje #FreeBritney. Foto: EPA

Spears je na Instagramu objavila dolg zapis, v katerem se je spomnila na razmere, v katerih je živela in ustvarjala med 13-letnim obdobjem skrbništva. Po njenih besedah v času, ko je nad vsemi odločitvami bedel njen oče Jamie, sama ni imela nikakršnega ustvarjalnega nadzora nad svojimi videospoti – všeč ji je bil le izdelek za skladbo Work Bitch – zadovoljna ni bila niti s fotografi, s katerimi je sodelovala.

Britney Spears kot popprinceska pred več kot desetletjem. Foto: Reuters
Britney Spears kot popprinceska pred več kot desetletjem. Foto: Reuters

Dejala je, da je za vsako koncertno turnejo morala posneti več fotografij, a pred objavo nobene izmed njih ni imela možnosti videti. "Lahko bi jih vsaj popravili in retuširali. Najhujše je bilo fotografiranje v Las Vegasu. Raje ždim v bazenu in sama snemam fotografije iz studia, kot da bi še kdaj sodelovala z najnesramnejšimi ljudmi, kar sem jih spoznala," je zapisala. Večino kritik pa je usmerila proti očetu Jamieju, ki je vlekel vse niti v njenem življenju med letoma 2008 in 2021. Britney je zapisala, da ji niso bili všeč niti plesalci, s katerimi je nastopala, ko je imela štiri leta koncerte v Las Vegasu.

"Želim dokazati svoj prav"

Vse negativne izkušnje so ji povzročile velike travme, zato ni prepričana, da bo še kdaj stopila na oder. Mimogrede, zadnjič je v živo nastopala leta 2017.

"Precej sem travmatizirana in res besna. Zelo verjetno ne bom nikoli več nastopala, ker sem zelo trmasta in želim dokazati svoj prav," je dodala, zapis pa končala z več kletvicami.

Britney je, kot rečeno, z britanskim glasbenikom Eltonom Johnom pred kratkim predstavila pesem Hold Me Closer – to je njena prva pesem po izdaji albuma Glory leta 2016.