Med drugim znan tudi po tem, da je v filmskih franšizah o Harryju Potterju upodobil lik profesorja obrambe pred mračnimi silami in volkodlaka Remusa Lupina, je David Thewlis že aprila na družbenih omrežjih namignil, da sta s francosko partnerico Hermine zapečatila svojo ljubezen, ko jo je oklical za "potrpežljivo ženo".

Končno pa je z objavo prikupnih fotografij 58-letnik v dolgem zapisu, ki spominja na kratko pripoved, tudi potrdil, da se je že drugič poročil. "Ko sem prvič spoznal Hermine, je nosila obleko, rdečo kot češnja, z belimi pikami, kadila je tobak v glineni pipi," je nostalgično zapisal igralec, ki podrobnosti zveze s svojo izbranko sicer uspešno izmika žarometom, in dodal, da mu je Hermine dejala, da je upokojena voditeljica potujočega bolšjega cirkusa. Sam je sprva mislil, da se šali, a se je izkazalo, da je govorila resnico, poroča Daily Mail.

Brez nje se počuti izgubljenega

"Bila je ljubezen na prvi pogled," je še priznal in poudaril, da zdaj nihče ne kadi, edini "obročki" pa so na njunih prstih. "Te dni, ko spim zraven nje, se sredi noči zbudim in smejim," je še razkril, v objavi pa je tudi delil, da se Hermine odpravlja na obisk svoje družine, ki je zaradi pandemije covida-19 ni videla že več kot eno leto, sam pa ostaja v Londonu in se že počuti malce izgubljenega. "Počutim se kot ena izmed njenih ubogih bolh, brez ravnotežja in nadzora na letečem trapezu, brez mreže in kogar koli, ki bi me ujel," je še potožil in dodal, da ji je dejal, da jo bo pogrešal, pričakuje pa tudi, da bo ona pogrešala njega.

David Thewlis se je prvič v zakon spustil s Sarah Sugarman, z njo je bil poročen med letoma 1992 in 1994. Od leta 2001 je bil v zvezi z Anno Friel, s katero sta se razšla devet let pozneje, skupaj pa imata 16-letno hčerko Gracie.