Foto: AP
Foto: AP

41-letna novozelandska premierka je prek aplikacije Facebook Live v četrtek zvečer Novozelandce obveščala o novih covidnih ukrepih, ko je njena triletna hčerka Neve pobegnila iz svoje sobe in zahtevala mamimo pozornost.

"Skoči nazaj v posteljo, pridem čez minutko," je nasmejana Jacinda Ardern odgovorila hčerki, ki jo je njena babica nato odpeljala nazaj v posteljo.

A covidni ukrepi so zapletena stvar, zato mama ni prišla že čez obljubljeno minutko. Mala Neve se je znova izmuznila iz spalnice in vnovič zahtevala mamo. "Oprosti dragica, ker traja tako dolgo," se ji je še v prenosu opravičila mama in nato gledalcem sporočila, da bo na tej točki raje končala videoposnetek v živo.

Jacinda Ardern se je s tem vpisala na seznam številnih, ki so jih v času pandemije in dela od doma med prenosi v živo zmotili družinski člani.

Sorodna novica Jacinda Ardern razkrila: Poroka bo poleti

Prav na Novi Zelandiji je pred dvema mesecema med prenosom v živo ministrico za socialne zadeve Carmel Sepuloni zmotil njen sin, ki je njej – in posledično tudi gledalcem – na vsak način želel pokazati deformirani korenček.

Premierko je maja lani, prav tako med obveščanjem o covidu-19, zmotila manj prijetna zadeva. Med televizijskim intervjujem se je zgodil precej močen potres, a je Jacinda Ardern tudi takrat ostala mirna in nasmejana.

Novo Zelandijo zajeli protesti proti omejitvam

Nova Zelandija se je s pandemijo covida-19 zares srečala šele ob prihodu različice delta. V državi s petimi milijoni prebivalcev so skupno potrdili okoli 8000 okužb in več kot 30 smrtnih žrtev.

V državi v teh dneh potekajo množični protesti proti covidnim ukrepom in obveznemu cepljenju, zaradi česar je policija okrepila varovanje parlamenta, poroča Al Džazira. Cepljenje je od prejšnjega meseca obvezno za zdravstvene delavce in učitelje.