33-letnica je na svojih družbenih omrežjih delila objavo, v kateri je imenovala tistega, ki naj bi jo večkrat zlorabil. "Ime tistega, ki me je zlorabil, je Brian Warner, svetu poznan tudi kot Marilyn Manson," je zapisala igralka, ki je sicer že v preteklih intervjujih in objavah na družbenih omrežjih delila, da je bila žrtev posilstva in nasilja v družini, nikoli pa še ni imenovala krivca.

Manson, s katerim je bila v zvezi od leta 2007 pa do leta 2010, ko sta se tudi zaročila, naj bi do nje pristopil že, ko je bila najstnica, nato pa jo je več let zlorabljal. "Moji možgani so bili sprani in zmanipulirani v podreditev," je še priznala in poudarila, da ima dovolj življenja v strahu pred maščevanjem, klevetanjem ali izsiljevanjem. "Tu sem, da razkrijem tega nevarnega moškega in da pozornost usmerim tudi na industrije, ki so mu omogočile delovanje, preden uniči še več življenj," je napisala in še dodala, da stoji skupaj s številnimi žrtvami, ki ne bodo več molčale, poroča BBC.

Woodova je bila z Mansonom v zvezi tri leta. Foto: EPA
Woodova je bila z Mansonom v zvezi tri leta. Foto: EPA

Naprej stopile tudi druge žrtve

Ob stran pa so ji za zdaj stopile tudi štiri ženske, ki naj bi se spopadale s podobnimi izkušnjami. Na družbenih omrežjih so zakrožila njihova priznanja, v katerih navajajo tako metanje steklenih in težkih predmetov kot tudi verbalno nasilje. Svojo nekdanjo osebno asistentko naj bi ljudem, s katerimi je sodeloval, ponujal za spolne usluge, eno izmed domnevnih žrtev pa naj bi večkrat zvezal in posilil ter jo prisilil k uživanju mamil in h krvni zvezi. Ena izmed žensk pa trdi tudi, da naj bi jo vrgel ob zid in ji grozil, da jo bo pretepel s kijem za bejzbol ter jo zaklepal v sobe, ko je bila 'poredna'. Žrtve naj bi zaradi teh izkušenj zdaj trpele tudi za posttravmatskim stresom, depresijo in tesnobnostjo. Z njimi pa drži tudi Rose McGowan, nekdanja zaročenka ameriškega pevca.

Dan Cleary, kitarski tehnik, ki je bil z Mansonom tudi na turneji, je že v preteklosti dejal, da naj bi Manson Woodovo med turnejo spremenil v drugačno osebo in jo zlomil. "Iz prve roke sem videl znova in znova, kako nasilen fant je bil do svojega dekleta Lindsay," je dejal Cleary, ki je pozneje, od leta 2014 do leta 2015, za Mansona delal kot osebni asistent. "Grozil ji je, da jo bo ubil, jo razrezal, pokopal, pred svetom osramotil," je še povedal in dodal, da je več ljudi v Mansonovem ožjem krogu vedelo za zlorabe, a zaradi 'kodeksa' niso rekli ničesar, saj naj bi se bali izgube službe.

Obtožbe so popačenje resničnosti

Založba Loma Vista Recordings, ki je izdajala Mansonove albume od leta 2015, je v izjavi na svojih družbenih omrežjih že naznanila, da s pevcem ne bo več sodelovala, njegov zadnji album pa bo takoj nehala oglaševati. Na njihovi spletni strani Mansona tako ni mogoče več zaslediti.

Njegovi predstavniki so že v preteklosti dejali, da obstajajo številni članki, v katerih Woodova o svoji zvezi z Mansonom govori pozitivno. "Na žalost živimo v času, ko ljudje verjamejo temu, kar preberejo na spletu," so povedali in poudarili, da so posledice širjenja informacij brez dokazov lahko katastrofalne.

Manson je vse obtožbe zanikal in jih oklical za "grozno izkrivljanje resničnosti". "Očitno je, da sta bila moja umetnost in življenje že dolgo magnet za kontroverznost, vendar nedavne trditve o meni so grozno izkrivljanje resničnosti," je zapisal in dodal, da so bila vsa njegova intimna razmerja popolnoma sporazumna in s partnerji istih misli.

Leta 2019 je sicer Woodova ustvarila The Phoenix Act, ki je začel veljati lanskega januarja, statut omejitve glede nasilja v družini se je tako podaljšal s 3 na 5 let. Pred Kongresom Združenih držav Amerike je dejala, da je tisti, ki jo je zlorabljal, pred njo skrival odvisnost od alkohola in mamil, imel pa naj bi izredne napade ljubosumja. Lani je Manson, potem ko mu je bilo glede tega postavljeno vprašanje, prekinil intervju.