Evan Rachel Wood je bila za vlogo v seriji Westworld nominirana za dva emmyja. Foto: EPA
Evan Rachel Wood je bila za vlogo v seriji Westworld nominirana za dva emmyja. Foto: EPA

Danes 34-letna Evan Wood je na filmskem festivalu Sundance predstavila biografski dokumentarni film Phoenix Rising, ki ga je o igralkinem življenju in karieri posnela Amy Berg. V njem igralka razkrije, da je 20 let starejši Brian Hugh Warner, kot je Mansonovo pravo ime, med simuliranim prizorom seksa, o katerem se je veliko govorilo, dejansko začel vanjo penetrirati, ko so se prižgale kamere.

“Nikdar nisem privolila v to," je povedala zvezdnica serije Westworld. Na snemanju jo je Manson pojil z absintom, zato je bila po lastnih besedah komaj pri zavesti, da bi se mu lahko zares uprla.

V razvpitem videu, ki je bil sporen od samega začetka, takrat komaj 19-letna Evan Wood igra nekakšno Lolito, kot je dejala, pa v življenju še ni bila "na tako neprofesionalnem snemanju". "Bilo je povsem kaotično in nisem se počutila varno. Nihče ni pazil name.”

Video je morala opisati kot "romantičen"

Kot pravi, se takrat še ni znala postaviti zase ali reči "ne", “ker je bila naučena, da nikdar ne oporeka ali jezika, ampak samo stisne zobe". Tudi snemalna ekipa naj bi se počutila zelo nelagodno in "nihče ni vedel, kaj storiti".

Marilyn Manson vse obtožbe zanika. Foto: EPA
Marilyn Manson vse obtožbe zanika. Foto: EPA

Kot je še povedala, se je zaradi dogodka počutila "gnusno" in kot da bi storila kaj sramotnega. “Pod lažnimi pretvezami sem bila prisiljena v komercialni spolni akt. Dejansko sem bila posiljena pred kamero."

Manson naj bi ji dal "zelo jasna" navodila, kako mora opisati video novinarjem. “Ljudem sem morala govoriti, da je bilo vse skupaj krasno, izjemno romantično, pa nič od tega ni bilo res. Ampak me je bilo preveč strah, da bi storila kaj, kar bi Briana razburilo. Video je bil zgolj začetek nasilja, ki se je stopnjevalo v najini zvezi," je dejala.

Manson je sicer predstavnike medije rad dražil, da je video "z razlogom videti realističen".

Številne obtožbe proti Mansonu

Evan Rachel Wood je bila z Mansonom v zvezi med letoma 2006 in 2010, pri čemer sta bila zadnjih sedem mesecev zveze tudi zaročena.

Že leta 2016 je v intervjuju za Rolling Stone povedala, da je bila dvakrat posiljena, a ni navedla imen. Lani je nato na Instagramu kot enega od storilcev imenovala Mansona. Ob tem je dejala, da je začel z njo spolno manipulirati še kot z najstnico, nato pa jo "leta grozljivo zlorabljal". "Spral mi je možgane in zmanipuliral v podrejen položaj," je dejala.

Igralka, ki je zaslovela pri 16 letih z vlogo v filmu Trinajstletnici, je ena od več žensk, ki so Mansona v zadnjem času obtožile spolnih zlorab in nasilja, med njimi tudi igralka iz serije Igra prestolov Esmé Bianco. Rocker, proti kateremu so vložene štiri tožbe, vse obtožbe zanika, češ gre za “grozljivo izkrivljenje resničnosti". "Moje intimne zveze so vedno bile popolnoma sporazumne," se brani.

Potem ko je Vanity Fair februarja lani objavil članek s podrobnostmi obtožb proti Mansonu, je s pevcem nemudoma prekinila sodelovanje tudi založbena hiša Loma Vista.