Sorodna novica Evan Rachel Wood: "Marilyn Manson je tisti, ki me je zlorabil"

Že maja, ko je policijska uprava v New Hampshiru javno razkrila obtožnico, je bilo znano, da Marilynu Mansonu, čigar pravo ime je Brian Hugh Warren, očitajo napad na snemalko. Incident naj bi se zgodil 18. avgusta 2019 na koncertu v Gilfordu – dekle naj bi bilo plačano, da posname koncert, bilo je v prostoru tik pod odrom, takrat pa naj bi se zgodil napad, ki ni bil spolne narave. Snemalka je domnevno kaznivo dejanje prijavila dan po koncertu, nekaj mesecev pa je trajalo, da se je preiskava končala. Nalog za aretacijo je bil tako izdan 8. oktobra 2019.

Policisti so maja v izjavi pojasnili, da pevec in njegovi menedžerji za izdani nalog vedo že kar nekaj časa, vendar pa se še vedno niso potrudili z odgovorom na obtožbe. Takrat je sicer Mansonov odvetnik trditve označil za absurdne, poroča Los Angeles Times.

Mansonov odvetnik je s policijo našel sporazum

52-letnik pa se je končno odločil, da se bo na obtožnico oziroma nalog za aretacijo iz New Hampshira odzval – predal se bo losangeleški policiji. To naj bi bil del dogovora, ki ga je policija iz New Hampshira sklenila z Mansonovim odvetnikom Howardom Kingom. Če se bo predal v naslednjih tednih, se bo na sodišču v New Hampshiru prvič prikazal v sredini avgusta. Obtožnica ima dve točki, za vsako mu grozi nekajmesečna zaporna kazen, pa tudi 2000 ameriških dolarjev (okoli 1600 evrov) globe.

Manson je bil predvsem v zadnjem letu večkrat obtožen spolnega in fizičnega nasilja, vse trditve pa je zanikal. Esmé Bianco je januarja vložila tožbo, v kateri je nekdanjega fanta obtožila številnih spolnih napadov, posilstva in drugih zlorab v obdobju med letoma 2009 in 2013. Tožba je bila vložena v Kaliforniji, kjer je bila proti Mansonu že odprta kriminalistična preiskava. Kriminalisti v Los Angelesu so jo odprli v februarju, ko ga je pet žensk javno obtožilo spolnih napadov in zlorab, med njimi je bila tudi nekdanja zaročenka Evan Rachel Wood, z njimi pa je držala tudi Mansonova nekdanja zaročenka Rose McGowan.