Do oboževalcev naj bi bil sicer zelo prijazen. Foto: EPA
Do oboževalcev naj bi bil sicer zelo prijazen. Foto: EPA

Ameriški zvezdnik se te dni potika na havajskem Velikem otoku, nekaterim domačinom pa ni prirasel k srcu – od 7. marca je policija o njem prejela že okoli 10 pritožb. Zvezdnik, najbolj znan je po svojih vlogah Credencea Barebona iz filmske franšize Magične živali (Fantastic Beasts) in Flasha, ki ga je upodobil v Ligi pravičnih (Justice League), je najprej zagrešil majhne incidente, ki so vključevali prepire z ljudmi.

Čaka ga zaslišanje. Foto: AP
Čaka ga zaslišanje. Foto: AP

29-letnika iz Vermonta, ki naj bi bil po besedah lastnice hostla, kjer prebiva, sicer zelo priljuden, pa so pred kratkim aretirali. V enem izmed karaokebarov v mestecu Hilu naj bi namreč po besedah policije vpil vulgarne izraze, ženski, ki je pela, vzel mikrofon, zapletel se je tudi z moškim, ki je igral pikado. Med drugim naj bi ga zmotilo to, da so ljudje peli balado Shallow, ki jo v izvirniku izvajata Lady Gaga in Bradley Cooper v filmu Zvezda je rojena (A Star is Born).

Pesem ga je vznemirila, zaradi burnega odziva pa so ga zaman prosili, naj se pomiri. Tako ga je havajska policija obtožila neprimernega vedenja in nadlegovanja, iz pripora so ga izpustili, ko je plačal 500 dolarjev varščine, poroča Independent.

Noči še ni bilo konec

Ne glede na posledice preteklih dejanj, se je z možmi v modrem ponovno srečal le nekaj ur po izpustu. V hostlu, kjer začasno stanuje, naj bi planil v spalnico para, mu grozil in vzel nekaj osebnih stvari, vključno z denarnico in potnim listom. Policisti so ga tako s posesti morali pospremiti.

Oba gosta sta se odločila, da vložita prošnjo za začasno prepoved približevanja. Sodnik naj bi se strinjal, da je ta nujna za preprečevanje nadaljnjega nadlegovanja. Millerja, ki se mu sicer pripisuje, da je prva oseba iz skupnosti LGBTQ+, ki igra glavno vlogo v velikem filmu o superjunaku, 13. aprila glede tega čaka zaslišanje.