Harry in Meghan se s torkom tudi uradno umikata iz ožje britanske kraljeve družine. Foto: Reuters
Harry in Meghan se s torkom tudi uradno umikata iz ožje britanske kraljeve družine. Foto: Reuters

Meghan, Harry in skoraj eno leto star Archie naj bi pred dnevi z zasebnim letalom odleteli iz Kanade v Los Angeles, kjer so si našli nov dom. Podrobnosti selitve za zdaj še niso znane, saj se družina zaradi izbruha novega koronavirusa drži še bolj zase kot sicer, poroča revija People.

A to ne pomeni, da ni njihova selitev vzbudila precejšnje pozornosti – tudi zaradi vprašanja, kdo bo plačal varovanje domovanja in mlade družine. Oglasil se je tudi ameriški predsednik Donald Trump in na Twitterju zapisal: "Sem velik prijatelj in občudovalec kraljice in Velike Britanije. Pojavljala so se poročanja, da bosta Harry in Meghan, ki sta zapustila Združeno kraljestvo, živela v Kanadi, zdaj pa sta Kanado zapustila in prišla v Združene države Amerike. Ne glede na to ZDA ne bodo plačevale njunega varovanja. Plačati morata sama."

Namige, da bi lahko varovanje nekdanje televizijske zvezdnice in britanskega princa plačala ameriška vlada, je kmalu po tem zavrnila tudi njegova tiskovna predstavnica. "Vojvoda in vojvodinja nimata nobenih načrtov, da bi za varovanje zaprosila ameriško vlado. Zagotovljeno imata zasebno plačano varovanje," je jasno zapisala.

Meghan se je s selitvijo v Los Angeles vrnila v mesto svojega otroštva, tam pa še vedno živi tudi njena mama Doria, s katero sta zelo povezani.