Eva Mendes in Ryan Gosling sta izredno zaseben par – na rdeči preprogi sta bila skupaj samo na promociji njunega skupnega filma The Place Beyond the Pines leta 2012. Foto: EPA
Eva Mendes in Ryan Gosling sta izredno zaseben par – na rdeči preprogi sta bila skupaj samo na promociji njunega skupnega filma The Place Beyond the Pines leta 2012. Foto: EPA

Eva Mendes, ki se je od igralskega sveta bolj ali manj poslovila z rojstvom hčerk, se zdaj bolj ukvarja z oblikovanjem oblačil in vplivništvom, izjemno dejavna je na družbenih omrežjih, kjer tudi rada komunicira s svojimi sledilci.

Pred dnevi je na Instagramu objavila video sebe, kako zmajuje z glavo in prsti v znak neodobravanja. "Ko me moji hčerki vprašata, ali sta dovolj stari, da gresta lahko na splet, družbena omrežja ali kar koli, za kar je potreben wifi," je podnaslovila svojo objavo.

Po objavi si je Mendes vzela čas in odgovarjala svojim sledilcem, ki so imeli vsak svoje mnenje glede njene starševske politike. "Delim z vami samo to, kakšne je moje stališče trenutno, se pa zavedam, da bo ta politika postajala vse težja, ko zrasteta,” je zapisala.

"Smo v stoletju spleta, tako da bo na neki točki vsak moral imeti dostop do spleta, oprosti," je zapisal eden izmed uporabnikov. Na kar je Mendes odgovorila: "Da, res je, ampak v moji hiši otroci nimajo dostopa do spleta. Prenevarno je. Prav tako kot otroci nimajo volilne pravice, ne smejo piti alkohola in voziti avtomobila, zame splet pade pod isto kategorijo. Še posebej družbena omrežja."

Razprava se je nadaljevala, pri čemer je en uporabnik igralko vprašal, ali ima v mislih kako določeno starost, ko bosta deklici lahko dostopali do spleta. "Iskreno, ne vem, morala bom videti, kam bo to šlo – za zdaj ju še opazujem in raziskujem, kakšen vpliv imajo lahko družbena omrežja na možgane otrok. Grem korak za korakom," je odgovorila.

Je pa dodala, da Esmeralda in Amada vseeno ne odraščata povsem brez sodobnih naprav: "Svojima hčerkama dovolim, da uporabljata iPad za snemanje filmčkov in gledanje filmov, ki jima jih snamem, nimata pa na svojih iPadih dostopa do spleta."

Gosling: Otrok si nisem želel z nikomer drugim kot z Evo

Mendes in Gosling sta par že več kot desetletje, potem ko sta oba zaigrala v filmu The Place Beyond the Pines leta 2012. V filmu igrata par, ki vzgaja skupaj sina. Njuna kemija v filmu je bila vidna in med snemanjem sta postala par tudi v resnici.

Leta 2014 se jima je rodila prva hčerka, druga pa dve leti pozneje. "Preden sem jo spoznal, nisem razmišljal o tem, da bi imel otroke. Ko pa sem spoznal Evo, sem se zavedal, da si preprosto ne želim otrok brez nje," je povedal Gosling v nedavnem intervjuju za revijo GQ. "Bili so trenutki v The Place Beyond the Pines, ko sva se pretvarjala, da sva družina, pa si resnično nisem več želel samo pretvarjati."

Par sicer ljubosumno varuje svojo zasebnost, kar vključuje tudi to, da se Eva nikdar ne pojavlja na rdeči preprogi ali katerih koli drugih dogodkih z Goslingom. On družbenih omrežij ne uporablja, ona pa občasno objavi kakšen poklon svojemu možu.

Tako je denimo lani razkrila tetovažo "de Gosling", v času, ko on promovira uspešnico Barbie, pa Eva ne zamudi nobene priložnosti, da ne spomni svojih sledilcev, da je ta dotični Ken – njen.