Kanye West v zadnjem singlu sebe primerja z Einsteinom. Foto: Reuters
Kanye West v zadnjem singlu sebe primerja z Einsteinom. Foto: Reuters
Kanyejev zadnji izbruh. Foto: Twitter
Družina Kardashian na Westovi modni reviji za njegovo podjetje z oblačili Yeezy. Foto: Reuters

Kot poroča revija Us Weekly, je resničnostna zvezdnica (in mati Kanyejevih dveh otrok) tako vznemirjena, da od moža zahteva, da poišče strokovno pomoč. "Kim je zelo zaskrbljena in frustrirana. S Kanyejem imata velike težave, ki se samo še stopnjujejo," je za revijo povedal vir, blizu družini Kardashian. "Kim zahteva, da gre Kanye na terapijo. A še ni privolil."

Westovi izpadi na Twitterju so se v zadnjih tednih močno okrepili, povečala pa se je tudi njihova pogostnost. Ravno pred dobro uro je začel novega, tokrat na temo grammyjev. "Hej, grammyji, govori najpomembnejši živeči umetnik," je začel svoj zadnji virtualni monolog 38-letni raper, na kar je britanski TV-voditelj Piers Morgan tvitnil: "Nisi niti najpomembnejši živeči umetnik v tvojem zakonu, zdaj pa zapri kljun."

Album kot delo v nastajanju
Westu se je začelo pospešeno slabšati tik pred izidom njegovega zadnjega albuma, The Life of Pablo, ki je na spletno platformo Tidal prišel za valentinovo, a je še vedno "delo v nastajanju". Na njem je med drugim pesem Famous, v kateri Taylor Swift označi za "kuzlo", ki da jo je on naredil slavno - ampak da morda še nekoč spi z njo. Na Twitterju je nato razkril, da ima 53 milijonov dolarjev "osebnega dolga" in prosil direktorje Facebooka Marka Zuckerberga za denar. V enem zadnjih besnenj se je spravil na uglednega veteranskega producenta Boba Ezrina, ki si je drznil podati negativno kritiko Kanyejevega albuma Life of Pablo ("Kaj hudiča sploh ve o rapu? Dovolj imam starcev, ki nimajo pojma o sodobni glasbi. Tvoje otroke je sram zaradi tebe!").

A njegovi izpadi niso omejeni samo na splet. Westa je pred dnevi popadla togota pred nastopom v oddaji Saturday Night Live in zagrozil je, da bo odkorakal še pred začetkom oddaje, 26-letno Swiftovo pa ponovno označil za "zlagano rit".
Prav nič bolje se ni končal njegov torkov nastop v losangeleškem klubu 1Oak, kjer je besnel tako čez Swiftovo kot tudi čez svojo nekdanjo, Amber Rose ("kuzla"), pa tudi čez stanovska kolega Macklemora in Becka ("Naj dvigne roko, kdor je sploh slišal Beckov album!"). West je v klubu nastopal kot didžej, a je namesto da bi vrtel glasbo, kmalu začel udrihati. "Ni več kul. Imela je dve sekundi, da bi bila kul, pa je zaj***la," je začel West, ki sicer trdi, da je Swiftovi poslal pesem Famous vnaprej in jo je odobrila, kar ona ostro zanika in je dala to vedeti tudi v svojem govoru na grammyjih.

Mojster samopromocije
V klubu je premierno predstavil tudi svoj novi singel Closest Thing to Einstein, kjer sicer res sebe primerja z genijem, a v njem načenja tudi vprašanje duševnega zdravja umetnika in njegovega domnevnega milijonskega dolga. "S tem tempom bova oba umrla brez pare/Imam prijatelje, ki me prosijo za denar, čeprav vedo, da sem zadolžen/In, kot je rekla moja žena, kljub temu nisem rekel ne," se glasi besedilo. In še: "Ljudje mi skušajo dopovedati, da se mi meša na Twitterju/... Zdi se mi samo, da sem edini, ki se ne pretvarja, da nisem ušel izpod nadzora."

Viri, blizu Kanyeja poročajo, da tvite piše sam, da pa ni jasno, ali za njimi stoji kakšen daljnosežnejši načrt. "Če je bil Kanye za kaj spreten, je to samopromocija in stopnjevanje pričakovanj okoli projekta. Vidik Twitterja je zelo neposreden in zelo lahek način za generiranje učinka in ne bi me presenetilo, če bi imel neki načrt," je povedal vir, blizu Westa, za People. Najverjetneje turnejo, ugiba. "V delu je načrt za nadaljnjo promocijo albuma, ki bo najverjetneje vključevala fizični izdelek. Definitivno pa bo kmalu napovedal turnejo. Trenutno je super zaposlen z načrtovanjem naslednje sezone svoje modne linije in nadaljnjega dela na albumu."