J.Lo in A-Rod sta bila par štiri leta, od tega dve leti zaročena. Foto: AP
J.Lo in A-Rod sta bila par štiri leta, od tega dve leti zaročena. Foto: AP

"Spoznala sva, da nama gre bolje, če sva prijatelja, in se veseliva, da bova to tudi ostala. Še vedno bova delala skupaj in podpirala drug drugega pri najinih skupnih poslih in projektih. Želiva samo najbolje drug drugemu in najinim otrokom. Iz spoštovanja do njih zadeve ne bova nadalje komentirala, rada bi se samo še zahvalila vsem za prijazne besede in podporo," sta zapisala v skupni izjavi.

Novica se je pojavila le nekaj tednov po tem, ko sta 51-letna Lopez in 45-letni Rodriguez po govoricah o koncu zveze marca sporočila, da "predelujeta neke zadeve".

"Nikdar nista šla uradno narazen, čeprav sta o tem govorila, a sta še skupaj. Samo v manjši krizi sta," je takrat za revijo People povedal vir, blizu para. "Ona snema film v Dominikanski republiki, on pa je v Miamiju, tako da se je težko videti, še posebej s karantenami in preostalimi protikoronskimi ukrepi, a si želita ostati skupaj."

Novica, da naj bi se zvezdniški par razšel, je odjeknila na začetku marca, viri pa so takrat dejali, da se je razhod že dolgo napovedoval, še posebej po tem, ko je prišlo na dan, da je nekdanji bejzbolski zvezdnik pošiljal zasebna sporočila resničnostni zvezdnici Madison LeCroy, kar naj bi bilo za J.Lo kaplja čez rob.

Poroko dvakrat preložila

Kljub temu par ni želel potrditi, da je njune štiriletne romance res konec, in Rodriguez je celo poletel v Dominikansko republiko, da bi preživel nekaj dni z Jennifer, ki tam snema romantično komedijo Shotgun Wedding.

V zadnjem času naj bi v zvezi pospešeno škripalo. Foto: AP
V zadnjem času naj bi v zvezi pospešeno škripalo. Foto: AP

Viri, blizu para, so takrat zatrjevali, da se A-Rod zelo trudi, da bi Lopezovo osrečil, ona pa, da ga je bila vesela.

Rodriguez in Lopezova sta se po dveh letih zveze zaročila leta 2019 na Bahamih.

V zadnjem letu sta zaradi pandemije preživela veliko časa doma z vsemi štirimi otroki – Jennifer Lopez ima iz zveze z Marcom Anthonyjem 13-letna dvojčka Maxa in Emme, Rodriguez pa z nekdanjo ženo Cynthio Scurtis 12-letno Ello in 16-letno Natasho.

Lopezova je sicer letos večkrat omenila, kako sta morala z Alexom zaradi covida-19 dvakrat prestaviti načrtovano poroko in da trenutno ne načrtujeta tretjega poskusa, saj da se jima "nikamor ne mudi".

V februarski številki revije Allure, pa je J.Lo razkrila, da sta z Rodriguezom obiskala terapevta za pare, kar da je njuni zvezi koristilo. Očitno ne.