12. aprila je Corinne Foxx, hčerka 55-letnega igralca, na družbenih omrežjih sporočila, da so njenega očeta prejšnji dan, med snemanjem filma v ameriški zvezni državi Georgia, sprejeli v bolnišnico "zaradi zdravstvenega zapleta". Drugih podrobnosti o zdravstvenem stanju igralskega zvezdnika ni razkrila, mediji so pozneje izbrskali le, da so igralca odpeljali v bolnišnico v Atlanti, kjer je snemal komedijo skupaj s Cameron Diaz.

Tudi v tednih, ki so sledili, so bili Foxxovi najbližji skopi z informacijami o njegovem zdravju oz. bolezni, kar sicer ni neobičajno za družino igralca, ki že od nekdaj skrbno varuje svojo zasebnost. Corinne Foxx je slabe tri tedne po nenadni hospitalizaciji pomirila vse bolj zaskrbljene oboževalce, da oče ni v hujši nevarnosti in da dobro okreva.

Znova so se bili igralčevi bližnji primorani oglasiti sredi junija, ko so izbruhnile govorice, da je bilo Foxxovo zdravstveno stanje povezano z zapleti po cepljenju proti covidu-19. Foxxovi bližnji so trditve odločno zavrnili, dodatnih informacij o zdravju igralca pa niso podali.

V nedeljo pa so zvezdnika prvič opazili v javnosti, na nekem čolnu v Čikagu. Dva dni pozneje, v torek, pa je z oskarjem nagrajeni igralec priskočil na pomoč neki ženski, ki je izgubila svojo torbo.

Uporabnik družbenih omrežij Instagram in TikTok Quan Ellis je tako objavil videoposnetek Foxxa, ko se je ta – potem ko je torbo, ki jo je našel, predal Ellisovi materi – usedel nazaj v vozilo, pomahal in se odpeljal.