Jake in Taylor sta bila skupaj le nekaj mesecev. Foto: AP
Jake in Taylor sta bila skupaj le nekaj mesecev. Foto: AP

V novi različici Taylorinega na novo posnetega albuma Red pevka poje: "Rekel si, da če bi bila bližje po letih, bi bilo vse v redu / In zaradi tega sem hotela umreti."

31-letna pevka ni nikdar uradno potrdila, da govori pesem All Too Well o 40-letnem Gyllenhaalu, se pa je vsesplošno uveljavilo, da dejansko je posvečena njemu. Dodatno besedilo v na novo posneti različici razkriva vso bolečino, ki jo je Taylor povzročil razpad zveze: “Pravijo, konec dober, vse dobro, a sem v novem peklu vsakič, ko me pretentaš."

Gyllenhaal je bil s Taylor v zvezi le tri mesece, med oktobrom in decembrom 2010, razšla pa sta se tik pred njenim 21. rojstnim dnevom, kar Swiftova prav tako ne pozabi poudariti v svoji posodobljeni pesmi.

“Ti, ki si očaral mojega očeta s šalami na svoj račun / Srkajoč kavo, kot da si gost v pogovorni oddaji / A potem me je gledal, kako celo noč gledam proti vhodnim vratom, čakajoč nate / In je rekel, ‘Moralo bi biti zabavno, dopolniti 21. let'," poje.

"Zlomljeni mozaik čustev"

Gyllenhaal si je očitno v tem času premislil glede razlike v letih, saj se trenutno dobiva s 25-letno manekenko Jeanne Cadieu.

Swiftova, ki je svoj čas slovela po hitrem menjavanju partnerjev (vsak je bil po koncu zveze deležen ne ravno laskajoče pesmi) je po drugi strani zadnjih pet let v zvezi s 30-letnim britanskim igralcem Joejem Alwynom.

11-kratna dobitnica grammyjev je na Instagramu zapisala, da album Red, prvotno posnet leta 2012, tako glasbeno kot v besedilih "spominja na osebo strtega srca". “Bil je kaotičen album, zlomljeni mozaik čustev, ki pa se na koncu nekako vseeno popolno zložijo skupaj. Srečnih, svobodnih, zmedenih, osamljenih, pogubnih, evforičnih, divjih in mučenih s spomini preteklosti."

Swiftova je bila prisiljena album Red, skupaj z ostalimi prvimi petimi, na novo posneti po tem, ko je po sporu z lastnikom njene nekdanje založbe Big Machine Group Scooterjem Braunom izgubila nadzor nad vsemi pravicami za prvih šestih studijskih albumov.