Spacey kot serijski morilec v filmu Peter Five Eight. Foto: Youtube
Spacey kot serijski morilec v filmu Peter Five Eight. Foto: Youtube

Napovednik za film "Peter Five Eight" je bil premierno prikazan v četrtek na filmskem festivalu v Cannesu in v središče postavlja zgodbo resničnega nepremičninskega agenta (Jet Jandreau), ki je na videz povsem priseben moški, a je v resnici alkoholik s "temačno skrivnostjo".

62-letni Spacey igra “karizmatičnega tujca", ki ga na prizorišče pošlje njegov sumljivi vodja, gospod Lock.

Film, ki ga oglašujejo pod krilatico “Krivi vedno plačajo ceno", bo premiero ugledal slabih pet let po tem, ko je oktobra 2017, na vrhuncu gibanja #MeToo, igralec Anthony Rapp Spaceyja obtožil, da ga je skušal leta 1986, ko mu je bilo zgolj 14 let, zapeljati.

Sorodna novica Bilo je nekoč na Hrvaškem ali Kevin Spacey kot prvi hrvaški predsednik Franjo Tuđman

Plaz obtožb

Po tej prvi obtožbi se je usulo na Spaceyja, neprimernega vedenja so ga obtožili tudi nekateri člani ekipe Netflixove serije Hiša kart, v kateri je igral pokvarjenega predsednika ZDA.

Zaradi obtožb so nazadnje snemanje večkrat nagrajene serije ustavili. Novembra je moral Spacey studiu, ki je stal za serijo, plačati skoraj 31 milijonov dolarjev zaradi kršenja njihovega pravilnika glede spolnega nadlegovanja.

Spacey se sicer očitno vrača na velika platna, saj je te dni v Zagrebu doživel premiero igrano-dokumentarni Bilo jednom u Hrvatskoj o Franju Tuđmanu, dvakratni oskarjevec in avstralski studio Galloping Entertainment pa v teh dneh iščeta tudi za distributerja zgodovinske drame “1242: Gateway to the West”.