Kim je vlogo za ločitev od Westa vložila februarja lani. Foto: AP
Kim je vlogo za ločitev od Westa vložila februarja lani. Foto: AP

42-letna Kim Kardashian ima s 45-letnim Westom štiri otroke – devetletno North, sedemletnega Sainta, štiriletno Chicago in triletnega Psalma. "J***no težko je," je dodala.

Ob tem je pojasnila, da si dosledno prizadeva obvarovati otroke pred spornim, impulzivnim vedenjem njihovega očeta, vključno z protijudovskimi izjavami, zaradi katerih je raper ostal brez kopice poslovnih sodelovanj.

“Imela sem najboljšega očeta in najboljše spomine nanj in najboljše izkušnje, in to je vse, kar si želim za svoje otroke,” je dejala Kim, ki si je bila izredno blizu s pokojnim očetom, Robertom Kardashianom. “Če ne vedo za govorice ali dogajanje okoli njih, zakaj bi kadar koli prenesla to energijo nanje? To je res težko sranje za odrasle, s katerim se niso pripravljeni spopasti.”

Zvezdnica resničnostne serije Kardashianovi sicer pravi, da ko jo bodo otroci enkrat začeli spraševati o očetovem vedenju, bo na to pripravljena. Do takrat pa od nje ne bodo slišali ene žal besede zoper Kanyeja. “Nekega dne se mi bodo otroci zahvalili, ker nisem udrihala čez njihovega očeta, ko bi lahko. O vsem tem norem sranju. Zahvalili se mi bodo, zasebno pa jim bom odgovorila na vsa njihova vprašanja.”

Je pa Kim priznala, da je vse težje molčati, ko gre za Westove izpade. "Nedvomno sem ga ščitila in ga pred otroki še vedno bom. Doma, otroci ne vedo ničesar, kar se dogaja zunaj. A se držim za zadnjo nitko. Vem, da sem blizu, da se vse podre. Ampak dokler lahko, se bom na vse kriplje trudila, da tako tudi ostane.”

200.000 dolarjev preživnine

Kim je po sedmih letih zakona zahtevek za ločitev od Westa vložila februarja lani. Po več mesecih raperjevih poskusov, da bi preprečil ločitev, je nazadnje sodišče marca letos Kim razglasilo za uradno samsko. Ločitev je bila nazadnje odločena novembra letos.

Skrbništvo si trenutno delita, pri čemer West plačuje Kardashianovi 200.000 dolarjev na mesec preživnine za otroke.

Po poročanju TMZ-ja so otroci 80 odstotkov časa pri Kim, kar je priznal tudi West, ki je še dejal, da je družino uničila njegova "zasvojenost s pornografijo".