Kanye West s svojimi besedami in dejanji vse bolj razburja. Foto: AP
Kanye West s svojimi besedami in dejanji vse bolj razburja. Foto: AP

"Balenciaga nima več nobenih dogovorov ali načrtov za prihodnost, povezanih s tem umetnikom," so sporočili iz modne hiše visoke mode, ki jo je leta 1919 v San Sebastianu v Španiji ustanovil oblikovalec Cristobal Balenciaga. Yejev predstavnik se na navedbe ni odzval.

Sodelovanje med Balenciago in Kanyejem Westom je sicer na več področjih trajalo več let. West je imel v tem času posebej dobre odnose z umetniškim direktorjem te modne znamke Demno Gvasalio, omenjena modna hiša pa je tesno sodelovala tudi z nekdanjo Westovo ženo, resničnostno zvezdnico Kim Kardashian, piše agencija AP. Kim se je namreč pojavila v več oglaševalskih kampanjah te španske znamke.

Američan je v začetku meseca na pariškem tednu mode tudi nosil oblačila Balenciage, kar je Gvasalia takrat označil za "ikonični trenutek".

Kanye West si je nedavno zaradi spornih objav "prislužil" tudi blokado družbenih omrežij Twitter in Instagram, ki sta opozorili, da raper s svojimi besedami krši njihovo politiko. West je razburil z antisemitskimi izjavami, poleg tega pa je trdil tudi, da je bilo suženjstvo "izbira", cepiva proti covidu-19 pa označil za "znak pošasti". Hude kritike je dobil tudi, ko je nosil majico z napisom "White Lives Matter" – Življenja belopoltih štejejo.

Zaradi vseh teh potez vse več podjetij zvezdniku obrača hrbet. Pred nekaj tedni je sodelovanje z njim že končala ameriška znamka oblačil Gap, podjetje Adidas pa je sporočilo, da "ponovno preučujejo" dogovor z njim oziroma z njegovo modno znamko Yeezy. Konec je tudi sodelovanja med raperjem in banko JPMorganChase.