Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ob tem je 60-letna komičarka poudarila, da so zdravniki ob njeni bolezni (rak v prvem stadiju) "zelo optimistični" in obljubila, da bo v kakšnem mesecu ali še manj "spet tekala naokoli kot po navadi". Kot je še navedla, upa, da ji po operaciji ne bo treba prestati še kemoterapije ali obsevanj in da bo kljub odstranitvi dela pljuč lahko normalno dihala.

Z emmyjem in grammyjem nagrajena igralka je v zapisu poudarila, da "ima raka pljuč, čeprav ni nikoli kadila", poudarila pa je tudi, da ima srečo, ker je bila cepljena proti covidu-19, "sicer bi lahko bile posledice precej hujše". Ob tem je vse pozvala, naj ne zanemarjajo pomena preventivnih pregledov.

Televizijska zvezdnica, ki je zaradi ponesrečene šale (pozirala je s podobo odsekane glave Donalda Trumpa), pred leti izgubila službo na CNN-u, pozneje pa zaradi depresije zapadla v odvisnost od protibolečinskih tablet in se spopadala s samomorilskimi težnjami, zdaj priznava, da jo je življenje spet opomnilo na bistvo: "Ironija, ki mi ni ušla, je, da sem si pred malo več kot enim letom želela umreti. Zdaj pa si ničesar ne želim bolj kot živeti."

Griffin se je v zadnjih letih večkrat soočlila s smrtjo bližnjega: leta 2014 je zaradi raka na požiralniku umrl njen brat Gary, tri leta pozneje – prav tako zaradi raka, a ni razkrila, katerega – njena sestra Joyce, lani pa še mama Maggie.