Culkin se je v zadnjih letih loteval bolj umetniških in video projektov. Foto: Youtube
Culkin se je v zadnjih letih loteval bolj umetniških in video projektov. Foto: Youtube
Macaulayja Culkina se bomo vedno spominjali kot prikupnega Kevina McCallisterja iz Sam doma. Foto: Youtube

Nekdanji otroški zvezdnik je v intervjuju za New York Magazine razkril, da nima nobenih načrtov za vrnitev na velike - ali male - zaslone. "Sem moški v svojih 30 letih, ki je v bistvu upokojen," je povedal 35-letni Culkin, ki svoj čas te dni preživlja s slikanjem, pisanjem in "čimer koli že". "Nekako grem, kamor me veter zanese."

Culkina, ki je filmsko kariero začel že pri rosnih petih letih, je Sam doma izstrelil med zvezde, zatem je nastopil še v uspešnici Moja punca, pa spotu Black or White Michaela Jacksona, s katerim je stkal prijateljstvo, in filmu Ri¢hie Ri¢h, nato pa se je leta 1994 povsem umaknil iz igralskega sveta.

Vrnil se je šele skoraj deset let pozneje, ko je imel za seboj že propadli zakon z igralsko kolegico Rachel Miner. Leta 2003 je zaigral v filmu Party Monster, leto pozneje v filmu Saved!, nato pa posojal glas v animirani seriji Robot Chicken.

V zadnjih letih praktično ni igral, ga pa mimoidoči na ulici še vedno prepoznavajo (zaradi svojega videza je bil predmet številnih ugibanj in tabloidnih zapisov), zato Culkin zdaj podnevi sploh ne hodi več okoli. "Sprehajam se ob dveh ali štirih zjutraj, ker ni takrat nikogar zunaj in je to zame najlažje, če nočem biti prepoznan," je povedal.

Raje živi v Franciji
Macaulay trenutno živi med rodnim New Yorkom in Francijo, kjer je hvaležen predvsem za mir, ki mu ga Francozi naklanjajo. "Tudi tam me prepoznajo, ampak jih ne briga. Kje so bili taki ljudje vse moje življenje?"

Culkin je sicer pred kratkim končal snemanje filma svojega dobrega prijatelja Adama Greena z naslovom Aladin Adama Greena. Gre za komedijo/pustolovski film o Aladinovi disfunkcionalni družini, ki živi v čisto povprečnem ameriškem mestu, ki mu vlada skorumpirani sultan z razvajeno hčerko, ki preživlja ves čas na salonskih zabavah. V filmu Macaulay igra lika po imenu Ralph, Greene pa Aladina.

Culkin je bil po razvezi od Minerjeve devet let v zvezi z igralko Milo Kunis, s katero sta se razšla leta 2011, ona pa je kmalu zatem začela hoditi z Ashtonom Kutcherjem, s katerim sta se lani poročila in imata enega otroka. Culkin je od leta 2012 v zvezi s še eno igralko, Jordan Lane Price.