Culkin je očetu zameril ravnanje pred 20 leti. Foto: EPA
Culkin je očetu zameril ravnanje pred 20 leti. Foto: EPA

Zgodba o odtujenosti z očetom je prišla v medije, ko je Macaulayjev oče Kit zaprosil člane družine, da mu pomagajo vzpostaviti stik z njim, saj želi zakopati bojno sekiro. Po poročanju rumenega tabloida TMZ 33-letni igralec z njim ni spregovoril besede od leta 1995.

Ravno takrat so se njegovi starši sprli glede bogastva in kmalu za tem je sledila ločitev. Macaulayjeva mama je takrat obtožila svojega moža, da je alkoholik. Poleg tega pa je še dejala, da jo je telesno zlorabljal in se nasilno obnašal.

To je bilo za Macaulayja vrh ledene gore. Potem je pretrgal vse stike z njim. 69-letni Kit si danes želi zakopati bojno sekiro. Zaradi nedavnega srčnega napada je izgubil večino motoričnih sposobnosti. Napoved za okrevanje pa ni najbolj optimistična. To ga je še dodatno spodbudilo, da se pomiri s svojim sinom.

Rešitev v glasbi
Macaulay je pred časom bil svojo bitko z zasvojenostjo, v zadnjem času pa je našel uteho v glasbi. Ustanovil je skupino, ki igra predelave skladb zasedbe Velvet Underground, a s pomembnim dodatkom: pico.

Culkinova "protifolkovska" zasedba The Pizza Underground preigrava tudi skladbe, ki jih je Lou Reed, ustanovni član "Velvetov", dejavnih med letoma 1964 in 1973, posnel kot solistični izvajalec, vsem pa je skupna tematika pice.