Izdali so sedem različnih naslovnic. Foto: Reuters
Izdali so sedem različnih naslovnic. Foto: Reuters

Revija Time je znova, kot vsako leto od leta 1999, izdala seznam stotih najvplivnejših ljudi na svetu. Seznam vplivnežev z vseh področij družbe naj bi tako po besedah glavnega urednika Edwarda Felsenthala vključeval "izredne vodje z vsega sveta, ki težijo h grajenju boljše prihodnosti in so se v letu krize podali v boj". Na njem imena niso razporejena od prvega do zadnjega mesta, nanj pa se je letos uvrstilo tudi 54 žensk.

Billie Eilish zagovarja ženske. Foto: Reuters
Billie Eilish zagovarja ženske. Foto: Reuters

Sedem različnih naslovnic letošnje izdaje krasijo prva ženska, ki vodi Svetovno trgovinsko organizacijo, Ngozi Okonjo-Iweala, poslovnež Jensen Huang, pesnica Cathy Park Hong, igralka Kate Winslet, telovadka Simone Biles, vojvoda in vojvodinja Susseška ter pevka Billie Eilish.

Po besedah raperke Megan Thee Stallion je 19-letnica "unikatna duša, z glasom, slogom in odnosom, ki so popolnoma njeni", hkrati pa naj bi vedno, brez pretvarjanja, govorila iz srca. Glasbenica meni, da je večkratna grammyjevka "ženska ki se postavlja zase in zagovarja ženske vsepovsod, čeprav je močna, pa se še vedno uči in raste".

Harry in Meghan s svojo dejavnostjo pomagata različnim skupnostim

Princu Harryju in njegovi ženi Meghan, ki sta po preselitvi v Združene države Amerike ustanovila tudi neprofitno organizacijo Archewell Foundation, je posvetilo napisal kuharski chef José Andrés, ustanovitelj neprofitne organizacije World Kitchen.

Čeprav jima ni lahko, sta dejavna na različnih področjih. Foto: Reuters
Čeprav jima ni lahko, sta dejavna na različnih področjih. Foto: Reuters

"Veliko lažje bi bilo, če bi zgolj uživala v svoji sreči in ostala tiho," je zapisal Andrés, ki se je z njuno fundacijo tudi povezal, in dodal, da sta bila mlada vojvoda in vojvodinja blagoslovljena z rojstvom in talentom, slava pa ju je opekla.

"To ni, kar Harry in Meghan počneta oziroma kdo sta," je še dodal in poudaril, da par z medijsko produkcijo daje glas tistim brez glasu, z neprofitnimi partnerji pa pomagata skupnostim. "V svetu, kjer imajo vsi mnenje o ljudeh, ki jih ne poznajo, sta vojvoda in vojvodinja do tistih, ki jih ne poznata, sočutna," je še sklenil.

Na seznamu je med drugimi tudi Britney Spears

Med sto najvplivnejših so se uvrstili tudi tisti iz političnega sveta – poleg drugih so bili omenjeni tudi ameriški predsednik Joe Biden, podpredsednica Kamala Harris in nekdanji ameriški predsednik Donald Trump.

Na seznamu so sicer tudi Dolly Parton, Naomi Osaka, Sunisa Lee, Timbaland in Swizz Beatz, Tom Brady, Bad Bunny, Chloé Zhao, Jason Sudeikis, Scarlett Johansson, Lil Nas X, Tracee Ellis Ross, Ši Džingping ter Ellon Musk, pridružila pa se jim je tudi Britney Spears, ki pa jo je počastila Paris Hilton.

"Ko pomislim na Britney Spears, vidim najprijaznejšo dušo. Mater. Prijateljico. Borko," je zapisala Hilton in poudarila da je pevka odrasla v kruti tabloidni kulturi, z neusmiljenimi paparaci na čelu, preživela pa je tudi več kot desetletje travm in zlorab zaradi skrbništva. "Kljub temi, ki je obdajala njeno življenje, Britney uteleša radost in deli luč svojega prelepega srca," je še poudarila zvezda resničnostnih šovov in dodala, da ji vsi stojijo ob strani.