Foto: Reuters
Foto: Reuters

A 25-letni Rus, številka 2 moškega tenisa, jim ni ostal dolžan in je v intervjuju z Jimom Courierjem tik po zmagi dejal, da imajo navijači "verjetno samo zelo nizek IQ”.

Medvedevu so gledalci žvižgali vse štiri nize, glasno negodovanje pa se je nadaljevalo tudi med njegovim pogovorom s teniškim analitikom in dvakratnim zmagovalcem OP-ja Avstralije Jimom Courierjem, ki je vprašal Rusa, kako mu uspe ohranjati mirne živce ob tem.

“To je edina izbira, ko ti žvižgajo med prvim in drugim servisom. Moraš ostati miren in dobiti obračun," mu je odgovoril Medvedev.

Courier mu je nato dejal, da so morda navijači dejansko skandirali “siuuuuu”, referenca na vzklik Cristiana Ronalda, ne pa ga izžvižgavali. "Oprosti, ne slišim te. Pokažite malce spoštovanja do Jima Courierja. Hvala. Pustite mu do besede, prosim. Če spoštujete koga, vsaj spoštujte Jima Courierja. Ne slišim ga," je dejal Medvedev.

Kyrgios se je takole poslovil od domačega turnirja. Foto: AP
Kyrgios se je takole poslovil od domačega turnirja. Foto: AP

Bučno občinstvo je sicer motilo tudi teniškega "enfant terribla" Kyrgiosa, ki so ga skušali spodbujati. “Ali lahko prosim nehate kričati, ko j***no serviram," jim je zabrusil kontroverzni 26-letni Avstralec med prvim nizom.

Žvižgi tudi za Kyrgiosa

Z deportacijo številke ena Novaka Đokovića je Medvedev, ki je svoj prvi turnir velike četverice osvojil lani septembra na OP-ju ZDA, favorit za zmago na prvem turnirju za grand slam sezone.

To sicer ni prvič, da se je moral Medvedev spopasti z nenaklonjenim občinstvom. Leta 2019 se je na poti do finala na OP-ju ZDA večkrat spustil v verbalni obračun z gledalci – tako na igrišču kot v svojih intervjujih po obračunih. Nazadnje se jim je le prikupil z epskim obračunom z Rafaelom Nadalom, ki ga je izgubil v petih nizih, a v Melbournu ima zagotovo še dolgo pot do tega.

Sicer pa tudi Kyrgios v svojem prvem obračunu v Melbournu ni bil deležen podpore, ampak je bil sprejet z glasnimi žvižgi. Razlog? Glasna (in nepričakovana) podpora Đokoviću ter ostra kritika na račun avstralske politike.

Kot je razkril Avstralec grških korenin, je imel v preteklosti z Đokovićem večkrat trke, a da je tokrat povsem na njegovi strani. Srb naj bi mu celo pisal in se mu zahvalil za podporo, Kyrgios pa je dejal, da če zmaga na OP-ju Avstralije, bo to storil v majici Noletovih navijačev "Idemo". Še več – poigrava se celo z idejo, da bi s Srbom v kratkem zaigrala v dvojicah.