Stephen in Mel sta v zakonu zdržala nekaj manj kot desetletje. Foto: Reuters
Stephen in Mel sta v zakonu zdržala nekaj manj kot desetletje. Foto: Reuters

41-letna pevka s polnim imenom Melanie Brown v zahtevku navaja "nepremostljive razlike" v zakonu z Belafontejem, s katerim sta si zaobljube izmenjala leta 2007 v Las Vegasu in imata petletno hčer Madison.

Poleg Madison ima Mel B še devetletno hčer Angel iz kratkega razmerja z igralcem Eddiejem Murphyjem in 18-letno hčer Phoenix iz prvega zakona s plesalcem Jimmyjem Gulzarjem. Belafonte ima iz prejšnjega razmerja hčer Giselle.

Leta 2010 sta Mel B in Stephen skupaj s hčerkami nastopila v resničnostnem šovu Mel B: It's A Scary World (naslov izhaja iz njenega vzdevka iz časov Spice Girls: Scary Spice, op. a.), ki je naletel na slabe kritike, pa tudi visoke gledanosti ni dosegel, zato so ga hitro nehali snemati.

Mel B je v ločitvenih dokumentih, ki jih hranijo na vrhovnem sodišču v Los Angelesu, kjer prebiva, navedla, da sta se z možem razšla že konec decembra, zahteva skupno skrbništvo nad njuno hčerjo, sodnike pa prosi tudi za zavrnitev plačevanja preživnine Belafonteju, ki se preživlja kot filmski producent.

Še prejšnji mesec se je pevka na Instagramu na govorice, da med njima škripa, odzvala s fotografijo sebe in moža, opisala ga je kot "ves moj svet". "Skupaj sva šla čez toliko stvari, ki pare razdvojijo, a iz njih sva izšla še močnejša," je zapisala takrat in dodala: "Ljubil si me, še preden sem sama vedela, kako ljubiti sebe, ves moj svet si, srček, ne pozabimo, da si pa tudi malo kreten."

Brownova, ki je sodnica v šovu rojaka Simona Cowlla Amerika ima talent, je v začetku marca razkrila, da ji je za rakom umrl oče.