Mel Gibson je imel težave s policijo že leta 2006, ko so ga ustavili pijanega za volanom, nato je enega od policistov napadel z antisemitističnimi izjavami. Foto: Reuters
Mel Gibson je imel težave s policijo že leta 2006, ko so ga ustavili pijanega za volanom, nato je enega od policistov napadel z antisemitističnimi izjavami. Foto: Reuters
Oksana Grigorieva in Mel Gibson
Mel in Oksana imata hčerko Lucio, za katero se zdaj borita na sodišču. Foto: EPA

Potem ko je spletna stran Radar Online pridobila in po delih objavljala posnetke igralčevih nasilnih izbruhov nad ženo (med drugim ji je grozil, da ji bo požgal hišo, jo zmerjal, v nekem pogovoru pa je celo posredno priznal, da jo je udaril, kot razlog pa navedel, da "si je to zalužila"), je začela ukrepati tudi policija.

Predstavnik losangeleške policijske postaje Steve Whitmore je pojasnil, da bodo temeljito preučili posnetke, več o preiskavi pa ni želel povedati, saj ta še poteka. "Preiskava bo usmerjena na vse, kar bi bilo lahko povezano s primerom," je bil skop Whitmore.

Že pred dnevi so ameriško (pa tudi svetovno) javnost šokirale izjave, ki naj bi jih Gibson izrekel v več ločenih prepirih z zdaj že nekdanjim dekletom Oksano Grigorievo, s katero se zdaj bojujeta za skrbništvo nad sedemmesečno hčerko Lucio.

Oksano zmerjal in ji izbil dva zoba
Med drugim je Oksani zabrusil, da je videti kot "prasica, ki se goni" in dodal: "Če te bo posililo kup črnuhov, bo to tvoja krivda." Na posnetku je tako tudi slišati, kako Oksana Mela vpraša: "Le kakšen človek lahko udari žensko, medtem ko ona drži otroka v naročju, in to dvakrat v obraz?" "Povej, kakšen človek je to?" na posnetku znova ponovi Rusinja, Gibson pa ji odgovori: "Dobro veš, kakšen. Tak, kakšnega si zaslužiš!" Med enim izmed prepirov, ki so ušli izpod nadzora, ji je celo, vsaj tako trdi Grigorieva, izbil dva zoba.

V nekem drugem delu posnetku eno izmed zaposlenih, domnevno latinskoameriških korenin, označi z besedo "wetback", zaničevalnim izrazom za Mehičane, ki so se nezakonito priselili v ZDA. Izraz izvira še iz obdobja, ko so Mehičani poskušali v obljubljeno deželo priplavati (čez reko Rio Grande) in so zato imeli mokre hrbte. "Prijavil jo bom k***čevim ljudem, ki tem 'mokrohrbtnežem' poberejo ves k***čev denar," je med drugim zakričal med prepirom z Oksano, s čimer je med drugim namigoval, da bo svojo zaposleno prijavil uradu za migracije.

Mel je leta 2006 besedno napadel policista, ki ga je ustavil, ko je vozil vidno omamljen od alkohola, in mu med drugim zabrusil: "Pof***ni Judje ... Judje so odgovorni za vse vojne na svetu."