Lauren Sanchez in Jeff Bezos na zabavi po podelitvi Oskarjev marca letos. Foto: EPA
Lauren Sanchez in Jeff Bezos na zabavi po podelitvi Oskarjev marca letos. Foto: EPA

59-letni Bezos naj bi šest let mlajšo partnerico zasnubil na svoji jahti Koru, so za vodilne britanske tabloide povedali zaupni viri. Zaroko sta glede na prve fotografije ovekovečila tudi z velikanskim diamantnim prstanom, o ceni katerega ne upa ugibati niti Daily Mail.

Bezos in Sanchez trenutno uživata na križarjenju po Sredozemskem morju in sta nedavno obiskala filmski festival v Cannesu, kjer sta si v družbi direktorja digitalnega velikana Apple Tima Cooka ogledala premiero filma Martina Scorseseja Killers of the Flower Moon z Leonardom DiCapriem v glavni vlogi.

Superjahta Koru v bližini otoka Palma de Mallorca aprila letos. Foto: EPA
Superjahta Koru v bližini otoka Palma de Mallorca aprila letos. Foto: EPA

Ustanovitelj Amazona in vesoljskega podjetja Blue Origin ter lastnik časopisa Washington Post je luksuzno križarjenje očitno v celoti posvetil Lauren Sanchez, saj je pred začetkom križarjenja na premec svoje 500 milijonov dolarjev vredne jahte namestil velikansko figuro svoje izbranke.

Pred štirimi leti ločitev od dolgoletnih partnerjev

Par se je domnevno spoznal leta 2016, ko je bila Lauren Sanchez voditeljica oddaje Good Morning LA na televiziji Fox News, Bezos pa je kot ustanovitelj spletne trgovine Amazon, ki se je do takrat že razširila tudi na številna druga področja, že veljal za enega najbogatejših ljudi na svetu. Seznanil naj bi ju takratni mož Lauren Sanchez, direktor hollywoodske agencije WME Patrick Whitesell.

Podjetnik in televizijska naj bi se po nepreverjenih informacijah začela videvati že leta 2018, svojo zvezo pa sta uradno potrdila leto pozneje. Istega leta se je Sanchez tudi ločila od Whitesella, Bezos pa od dolgoletne partnerice MacKenzie Scott, s katero imata štiri otroke.

Zasebno naj bi bila "precej dolgočasna"

V skoraj petih letih zveze sta bila Bezos in Sanchez večkrat opažena na različnih dogodkih, svoj odnos pa sta javno le redko komentirala. Z emmyjem nagrajena televizijka, ki je sicer po začetku odnosa z milijarderjem opustila kariero pred ekrani in postala filantropinja, je lani v njunem skupnem intervjuju za CNN povedala, da sta "odlična soigralca", vendar znata biti tudi "precej dolgočasna".