Bezos z novo partnerico, televizijsko voditeljico Lauren Sanchez. Foto: Reuters
Bezos z novo partnerico, televizijsko voditeljico Lauren Sanchez. Foto: Reuters

Bezos, ki velja za najbogatejšega Zemljana, je posest kupil od medijskega mogotca Davida Geffena. Več kot 36.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče je predtem pripadalo nekdanjemu predsedniku filmskega studia Warner Bros, Jacku Warnerju, na njem pa stoji vila, v kateri je menda položen parket, na katerem je stal Napoleon, ko je zasnubil izvoljenko Josephine, piše Guardian.

151 milijonov evrov pomeni, da je to najvišja vsota, ki jo je kdor koli odštel za enodružinsko nepremičnino na širšem območju Los Angelesa. Posest krasijo čudovite terase in vrtovi, dve manjši stavbi za goste, rastlinjaki, teniško igrišče, bazen, igrišče za golf ter celo motoristična dirkalna steza, ki vključuje tudi garažo in bencinsko črpalko.

Geffen je od Warnerjeve vdove leta 1990 nepremičnino kupil za takrat rekordnih 43 milijonov evrov, na dražbi pa je nato za deset milijonov evrov prodal veliko kosov opreme iz vile.

Bezos, ki ima okoli 120 milijard evrov premoženja, je po ločitvi od žene MacKenzie že nekaj časa iskal nov dom, v katerega se bo preselil z novo partnerico Lauren Sanchez. Bezos in MacKenzie sta se uradno ločila aprila lani.