Sanna Marin na tehnološkem dogodku v Londonu junija letos. Foto: EPA
Sanna Marin na tehnološkem dogodku v Londonu junija letos. Foto: EPA

Marin naj bi si želela raziskati priložnosti v medijih in svetu zabave, vključno s televizijo, filmom in različnimi partnerstvi, poročanje revije Variety povzema spletni portal Politico.
Range Media Partners, ki med svoje stranke šteje hollywoodske zvezdnike, kot so Bradley Cooper, Tom Hardy in Keira Knightley, navaja, da sodeluje z uglednimi vodilnimi osebnostmi v zabavni industriji, da bi igralcem, glasbenikom, režiserjem, pisateljem, športnikom in drugim priskrbel "vrhunsko zastopanje in vodenje".

Na začetku meseca je sicer Marin sporočila, da se je kot strateška svetovalka pridružila tudi fundaciji nekdanjega britanskega premierja Tonyja Blaira. V tej vlogi naj bi političnim voditeljem svetovala glede programov reform.

Razburkala je evropski politični parket. Foto: EPA
Razburkala je evropski politični parket. Foto: EPA

Po porazu se je umaknila iz politike

Marin je bila ob nastopu premierskega položaja leta 2019 s 34 leti najmlajša premierka na svetu. Mednarodno je postala znana kot sodobna, feministična in neposredna voditeljica. Doma je bila lani deležna kritik zaradi videa, ki je pricurljal na družbena omrežja, v katerem je plesala s prijatelji in vplivneži.

Vendar to ni zmanjšalo priljubljenosti socialdemokratke, ki pa ji je na aprilskih parlamentarnih volitvah ni uspelo izkoristiti. Na volitvah je zmagala konservativna Stranka nacionalne koalicije, na drugo mesto so se uvrstili Finci voditeljice Riikke Purre, socialdemokrati (SDP) pa so zasedli tretje mesto. Marinova se je po porazu na volitvah umaknila iz vodstva stranke in priznala, da je njen štiriletni mandat predsednice vlade terjal svoj davek: "Moja vzdržljivost je bila včasih na preizkušnji," je dejala. Odpovedala se je tudi poslanskemu stolčku.

Maja letos je presenetila tudi z odločitvijo, da se ločuje od dolgoletnega partnerja Markusa Räikkönena, s katerim imata petletno hčer. "Hvaležna sva za 19 let, ki sva jih preživela skupaj, in za ljubljeno hčer. Ostala bova najboljša prijatelja in ljubeča starša. Še naprej bomo preživljali skupni čas kot družina, družila pa se bova tudi sama," sta Marin in Raikkonen takrat zapisala na Instagramu. Par sta bila skoraj dve desetletji, poročila pa sta se leta 2020.