Kot je pojasnil igralčev predstavnik za stike z javnostjo sta bodoča starša presrečna. Foto: EPA
Kot je pojasnil igralčev predstavnik za stike z javnostjo sta bodoča starša presrečna. Foto: EPA
Robert Downey Jr.
Downeya Jr. smo nazadnje videli v filmski adaptaciji zgodbe o akcijskem junaku Iron Manu. Foto: EPA

46-letni igralec in njegova druga žena sta se spoznala na snemanju filma Gothika leta 2003. Dve leti kasneje sta se poročila v New Yorku. "Robert in Susan ne bi mogla biti bolj vesela nad to novico. Komaj čakata na prihod otroka v njuno čudovito družino," je za revijo People povedal igralčev predstavnik za stike z javnostjo.

Žarek sreče za družino Downey naj bi na svet privekal na začetku 2012. Sicer pa ima igralec že enega otroka, in sicer 17-letnega sina India Falconerja Downeyja, ki se mu je rodil v zakonu z igralko Deborah Falconer. S Falconerjevo se je ločil leta 2004.

Downey je bil na začetku svoje kariere znan po svojem razvpitem življenjskem slogu, s katerim si je prislužil sloves "enfant terrible Hollywooda". Imel je kar nekaj težav z odvisnostjo od alkohola in drog, nekaj časa pa je celo preživel za zapahi. Nato je šel na odvajanje in ponovno obudil svojo kariero leta 2000. Pri tem pa je veliko zaslug pripisal prav svoji zdajšnji ženi Susan.

Vnovična obuditev kariere
Igral je v nekaterih neodvisnih filmih, kot so The Singing Detective, Cmok, cmok, bang, bang in A Scanner Darkly. V filmih Gothika in Zodiac smo ga videli v vlogi stranskega igralca. Leta 2004 je izdal tudi svoj prvi studijski album z naslovom The Futurist. Tri leta kasneje je bil izbran za glavno vlogo v adaptaciji stripa Iron Man. Preizkusil se je tudi v vlogi detektiva Sherlocka Holmesa, ki ga je režiral nekdanji soprog popkraljice Madonne, Guy Richie.