Gwyneth se je za vlogo izpopolnila v igranju kitare in petju. Foto: EPA
Gwyneth se je za vlogo izpopolnila v igranju kitare in petju. Foto: EPA

Na premagovanju zasvojenosti pač ni nič lahkega, a za Paltrowovo je bil hud boj že doumeti, zakaj ljudje zlorabljajo mamila in alkohol. "Preprosto nisem mogla razumeti, kako si lahko tako pijan, da lahko uničiš življenja ljudi, nato pa se naslednji dan zbudiš in se pretvarjaš, da je vse v redu," je povedala v intervjuju za Reuters. "S tem sem imela velike težave."
V iskanju navdiha in vpogleda v ta temačni svet se je 38-letna igralka zatekla po pomoč k svojemu soigralcu iz Iron Mana Robertu Downeyju Jr., ki je šel čez dobro dokumentirano in zelo javno bitko z zasvojenostjo in možmi postave.

V vlogi moža Tim McGraw
"Vprašala sem Roberta, kako to deluje?" razlaga oskarjevka. "Zares elokventno mi je opisal zasvojenost in psihologijo za njo. Izjemno mi je pomagal." Rezultat bo po prvih ocenah Gwynethine predstave (film sam sicer nima blestečih ocen) morda tako uspešen kot Downeyjev lastni povratek.
Paltrowova, ki si je oskarja prislužila z vlogo v Zaljubljenem Shakespearju, v filmu Country Strong igra pevko Kelly Canter, zvezdnico glasbene industrije, dokler je njeno pitje in uživanje mamil ne pahneta v center za zdravljenje odvisnosti. Iz njega jo odpustijo, preden je na to pripravljena, nato pa se poda na turnejo vrnitve, ki jo zasnuje njen mož (igra ga country zvezdnik Tim McGraw).