Lanske dokumentarne serije Pamela Anderson ni komentirala, jo je pa spodbudila k odločitvi, da bo svojo zgodbo povedala sama. Foto: EPA
Lanske dokumentarne serije Pamela Anderson ni komentirala, jo je pa spodbudila k odločitvi, da bo svojo zgodbo povedala sama. Foto: EPA

55-letna kanadska manekenka in igralka, ki je zaslovela kot ena izmed Playboyevih zajčic, je bila namreč tako razburjena zaradi dejstva, kako je bila prikazana v lanski dokumentarni seriji Pam and Tommy, ki se pričakovano vrti okoli družinskega nasilja, pa tudi okoli slovitega domačega posnetka, ki sta ga posnela z nekdanjim možem Tommyjem Leejem, da se je odločila vzeti stvari v svoje roke in sama povedati svojo zgodbo. Kot je poudarila, ne želi, da jo ljudje dojemajo kot žrtev, ampak kot močno žensko, ki je prestala marsikaj - in preživela.

Konec meseca tako na police prihaja knjiga njenih spominov z naslovom Love, Pamela (Z ljubeznijo, Pamela), na priljubljeno platformo pretočnih vsebin pa serija z enakim naslovom, ki jo je produciral in režiral Ryan White v sodelovanju s Pamelinim starejšim sinom Brandonom Thomasom Leejem (26).

Pamela Anderson je verjetno najslavnejša Playboyeva zajčica, po njeni zaslugi je bila v 90. letih izjemno gledana tudi serija Obalna straža. Foto: EPA
Pamela Anderson je verjetno najslavnejša Playboyeva zajčica, po njeni zaslugi je bila v 90. letih izjemno gledana tudi serija Obalna straža. Foto: EPA

Tako knjiga (ki jo je po zagotovilih založbe napisala sama, brez pomoči profesionalnega pisca) kot dokumentarni film opisujeta Pamelino pot iz majhnega kanadskega mesteca do ene najslavnejših sekssimbolov svojega časa, ponujata pa tudi zakulisne fotografije (od mlade rjavolase Pamele v najstniških letih in močno naličene plavolaske na rdeči preprogi do novopečene mamice, ki poljublja svojega sinka) iz njenega življenja vse do danes.

A bolj kot fotografije, posnetki in njeno opisovanje zveze s Tommyjem Leejem (o kateri je bilo verjetno povedano že praktično vse), je razburilo predvsem njeno razkritje neprimernega obnašanja moških igralskih kolegov v prvi polovici 90. let. Med drugim Pamela razkrije, da ji je soigralec v seriji Sam svoj mojster (Home Improvement) Tim Allen na prizorišču snemanja leta 1991 pokazal spolovilo.

"Prvi dan snemanja sem stopila ven iz svoje garderobe. Na hodniku je stal Tim, v svoji halji, jo razprl in mi ga na hitro pokazal. Pod haljo je bil popolnoma nag. Rekel je, da je to edino ošteno, glede na to, da me je tudi on videl golo. 'Zdaj sva si bot.' V zadregi sem se mu nasmejala," je dogodek v knjigi po navedbah Varietyja opisala Anderson in dodala, da je imel najbrž v mislih dejstvo, da je pozirala gola za Playboy.

Ona je bila takrat stara 23 let, Allen pa 37, ob tem še navaja Variety. Allen je v pogovoru za revijo odločno zavrnil Pameline trditve: "Ne, ni res. To se ni nikoli zgodilo. Nikoli ne bi storil česa takšnega."

Anderson sicer tako v knjigi kot v dokumentarcu razkrije še kar nekaj podrobnosti o svojem vzponu med sekssimbole, med drugim tudi to, da je bila v otroštvu oz. zgodnji mladosti večkrat spolno napadena. Dotaknila pa se je tudi svojega videza, ki ji je po njenem prinesel nepričakovano prednost, sploh v primerih, ko so jo vsi imeli za "neumno blondinko".