Dobitnik 18 grammyjev bo kmalu izdal tudi dvodelno
Dobitnik 18 grammyjev bo kmalu izdal tudi dvodelno "avtobiografijo". Foto: Reuters

Britanska poštna in kurirska družba Royal Mail je Paula McCartneyja oklicala za "glasbenika z velikansko zapuščino, ki s svojim delom še naprej privablja pozornost ljudi in pohvale". Tako se je posebna kolekcija poštnih znamk zdela kot "primeren poklon enemu izmed najbolj priljubljenih in cenjenih britanskih glasbenih ikon."

Komplet poštnih znamk bo tako obsegal dvanajst primerkov. Glavno zbirko bo predstavljalo osem naslovnic z albumov, ki so bili izdani že po razpadu legendarne skupine The Beatles in ključnega pomena pri definiranju McCartneyjeve kariere – tako soloprojektov kot tistih v času skupine Wings, ki so jo sestavljali tudi njegova žena Linda, Denny Seiwell in Denny Laine.

Štiri fotografije bodo prikazovale McCartneyja med snemanjem nekaterih albumov. Foto: Reuters
Štiri fotografije bodo prikazovale McCartneyja med snemanjem nekaterih albumov. Foto: Reuters

Tako se bodo na znamkah znašle podobe albumov McCartney, RAM, Venus and Mars, McCartney II, Tug of War, Flaming Pie, Egypt Station in McCartney III, ki pa ga je sam posnel lani med pandemijo covida-19, poroča Guardian.

Pri izboru sodeloval tudi sam

Na voljo bodo tudi štiri dodatne znamke, ki jih bodo krasile podobe britanskega pevca v snemalnem studiu. Fotografije pa bodo vzete iz treh različnih desetletij – ko je leta 1970 snemal album McCartney, leto pozneje RAM, leta 1980 McCartney II in Flaming Pie, ki ga je posnel 17 let pozneje.

Nekdanji član skupine The Beatles je tudi sam sodeloval pri izboru podob. Znamke, ki bodo na voljo v različnih formatih, bodo na prodaj od 28. maja, za celotno kolekcijo pa bo treba odšteti okoli 16 funtov (okoli 19 evrov).

Dobitnik kar 18 grammyjev je eden izmed treh sologlasbenikov, ki bo dobil lastno kolekcijo poštnih znamk. David Bowie je bil te časti deležen leta 2017, Elton John pa dve leti zatem, skupina Queen je svoje znamke dobila lani.