SNL-u se je pridružil leta 2014. Foto: AP
SNL-u se je pridružil leta 2014. Foto: AP

Najmlajši član zasedbe pri oddaji Saturday Night Live (SNL) Pete Davidson je naznanil, da je bil njegov nastop v sklepni epizodi 47. serije zadnji. Čustveno sporočilo, ki ga je zapisal že pred oddajo, je na družbenih omrežjih namesto njega objavil njegov prijatelj in pisec za SNL Dave Sirius, pospremil pa ga je tudi osem let star video, v katerem 28-letnik objema komika Jerroda Carmichaela.

"Ta video mi je Jerrod poslal sinoči in zaradi njega sem postal zelo čustven. V njem sem se ravno vrnil s snemanja prvega skeča in noro je pomisliti, da bom danes imel zadnje," je zapisal Davidson, ki se je oddaji pridružil leta 2014. "Ko sem prišel, sem bil star 20 let in nisem vedel, kaj sploh delam," je obudil spomine in dodal, da ni vedel, ali bo lahko dohiteval sodelavce, izjemno pa je bil negotov glede tega, kaj bi sploh lahko prispeval k zgodovinski in spoštovani oddaji, poroča Daily Mail.

Zahvalil se je tudi v živo

"Z občinstvom smo si veliko delili. Skupaj smo bili v dobrem in slabem, v najsrečnejših in najtemnejših časih. Pred vašimi očmi sem odrasel," je napisal in se vsem oboževalcem in sodelujočim pri oddaji, vključno z njenim ustvarjalcem Lornom Michaelsom, zahvalil. "Lornu Michaelsu in vsem pri SNL-u dolgujem svoje življenje. Zelo sem hvaležen, brez njih ne bi bil tu. Hvala, ker ste mi vedno stali ob strani in se postavili zame. Hvala, da ste vedno verjeli vame," se je še v čustveni objavi zahvalil igralec in poudaril, da so ga naučili življenjskih vrednot.

Med oddajo je dobil tudi priložnost, da je zahvala prišla neposredno iz njegovih ust. "Hvala, da ste me podpirali in mi dovolili, da postajam boljši in rastem. Hvala, Lorne, da nikoli nisi obupal nad mano, me obsojal tudi, ko so me vsi drugi, da si verjel vame in mi dal kraj, ki mi je kot dom, s spomini, ki bodo ostali vse življenje," je še dejal zvezdnik, ki ga sicer med drugim čaka romantična komedija Meet Cute, v katerem bo zaigral ob boku Kaley Cuoco.

Oddajo zapuščajo tudi Aidy Bryant, Kate McKinnon in Kyle Mooney, ki so tako še dodatno poskrbeli za največji pretres oddaje v zadnjih letih.