Perry je v času smrti prejemal zdravljenje s ketaminom pod zdravniškim nadzorom. Foto: AP
Perry je v času smrti prejemal zdravljenje s ketaminom pod zdravniškim nadzorom. Foto: AP

Oktobra lani je pri 54 letih zaradi "akutnih učinkov ketamina", pomirjevala, ki ga uporabljajo za zdravljenje depresije in pomoč pri premagovanju odvisnosti, umrl Matthew Perry. Mrliški oglednik je ugotovil, da je bila njegova smrt posledica več dejavnikov – poleg utopitve tudi težav s srcem, predvsem pa velike količine ketamina oz. buprenorfina, ki ga uporabljajo za blaženje opioidne krize, pa tudi za zdravljenje depresije.

Zaradi težav z dihanjem in preobremenitve srčno-žilnega sistema je najverjetneje izgubil zavest in se posledično potopil pod vodo v domači masažni kadi ter utonil. Decembra je njegovo smrt razglasil za nesrečo.

Sorodna novica Matthew Perry je umrl zaradi kombinacije ketamina, težav s srcem in utopitve

Policija v Los Angelesu pa je začela preiskavo smrti zvezdnika serije Prijatelji. Ta bo preučila, kako je igralec sploh dobil anestetik in analgetik, ki so ga našli v njegovem telesu.

Pri tem losangeleška policija sodeluje z agencijo za boj proti mamilom in poštno inšpekcijsko službo ZDA. Za zdaj ni jasno, kako daleč je preiskava ali kdo je bil v okviru nje zaslišan, poroča BBC.

Perry je v času smrti prejemal zdravljenje s ketaminom pod zdravniškim nadzorom za depresijo in tesnobnost, v poročilu pa je navedeno, da je bilo zadnje predpisano zdravljenje s ketaminom teden in pol pred smrtjo. Ta ne pojasni količine ketamina, ki so jo našli v njegovi krvi, saj se ta načeloma razgradi v nekaj urah.

Igralec ni skrival, da je imel v preteklosti hude težave z zasvojenostjo z alkoholom in mamili, a je poudarjal, da je poiskal pomoč in da okreva.

Perryja, ki je zaslovel z vlogo Chandlerja Binga v seriji Prijatelji, so pokopali slab teden po smrti v spominskem parku v bližini studiev Warner Bros, poleg ožjih družinskih članov pa so se pogreba udeležili tudi njegovi soigralci v legendarni seriji Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, David Schwimmer in Matt LeBlanc.