Nick Kyrgios in Novak Đoković, nekdaj srdita rivala, sta se očitno v zadnjih mesecih zbližala. Foto: Reuters
Nick Kyrgios in Novak Đoković, nekdaj srdita rivala, sta se očitno v zadnjih mesecih zbližala. Foto: Reuters
Sorodna novica Đoković osvojil sedmi Wimbledon in se izenačil s Samprasom

"Pet let je trajalo, da si rekel nekaj lepega o meni," je na družbenih omrežjih Novak Đoković nadaljeval pogovor, ki sta ga z Nickom Kyrgiosom začela na treningu. "Ampak branil sem te, ko je to največ štelo," mu je odgovoril Avstralec, ki je bil eden izmed glasnih podpornikov srbskega tenisača med afero, ki je izbruhnila ob njegovem zadnjem poskusu nastopa na Odprtem prvenstvu Avstralije.

Foto: Instagram/Novak Đoković
Foto: Instagram/Novak Đoković

Takrat so Đokovića oblasti zadržale na meji zaradi necepljenosti in pomanjkanja dokazil o preboleli bolezni. Kyrgios je takrat ostro nastopil proti po njegovem mnenju nepotrebnim oviram za izvedbo vrhunskega športnega dogodka v njegovi državi.

"Res si me, to zelo cenim", je bil za njegovo podporo hvaležen Novak, na Nickovo vprašanje, ali sta zdaj prijatelja, pa je odgovoril z vabilom na večerjo. "Če me s tem vabiš na zmenek ali večerjo, sem za. Zmagovalec finala plača."

Avstralec mu ni ostal dolžen in hitro dodal, da bi lahko večerno zabavo še nadaljevala. "Dogovorjeno, pojdiva v klub in si dajva duška." Številni opazovalci so v tem komentarju videli zbadljivko, saj je srbski tenisač med pandemijo s svojo zabavo v nočnih klubih poskrbel za veliko ogorčenja.

Tenisača sta bila v preteklosti precej zagrizena in sovražna rivala, ki sta se večkrat tudi javno sprla. Očitno pa sta v zadnjem letu zakopala bojno sekiro in se vsaj malo spoprijateljila. "Ne bi sicer rekel, da sva kolega, a gotovo imava boljši odnos, kot sva ga imela pred letošnjim januarjem," je novinarjem po poročanju Skyja na tiskovni konferenci odgovoril Đoković.