Trump je stopil Melaniji v bran. Foto: AP
Trump je stopil Melaniji v bran. Foto: AP
Ted in Heidi Cruz sta poročena od leta 2001 in imata dva otroka. Foto: AP

Sporno golo fotografijo je 16 let po snemanju za GQ v okviru predvolilne kampanje obudila politična skupina proti Trumpu in jo je vključila v enega od negativnih oglasov, ki jih v ameriških predvolilnih tekmah že tradicionalno kar mrgoli. "Spoznajte Melanio Trump, svojo prihodnjo prvo damo," navaja spletni oglas, ki dodaja: "Lahko pa v torek podprete Teda Cruza." (V torek namreč potekajo preliminarne volitve.)

Danes 45-letna Melania Trump se je za GQ v izzivalnem položaju na krzneni oddeji in priklenjena na kovček slikala leta 2000 v Trumpovem zasebnem letalu. Takrat sicer z newyorškim nepremičninskim magnatom še ni bila poročena, sta pa bila par že dve leti.

Lažnivi Ted in reva Donald
Objava fotografije je vodilnega republikanskega kandidata močno razjezila, zato je zagrozil Cruzovi ženi Heidi. "Lažnivi Ted Cruz je v svojem oglasu samo uporabil fotografijo Melanie iz revije GQ. Bodi previden, lažnivi Ted, ali pa bom kaj razkril o tvoji ženi," je zapisal Trump na Twitterju.

A Cruz mu ni ostal dolžan. "Fotografija tvoje žene ni prišla od nas," je tvitnil ter dodal: "Donald, če boš skušal napasti Heidi, si večja reva, kot sem mislil."

Mediji so nemudoma začeli ugibati, kaj bi lahko bila skrivnost Heidi Cruz, 43-letne nekdanje ekonomske svetovalke predsednika Georgea W. Busha, ki se je pred leti spopadala s hudo depresijo, kar pa je javnosti znano. A Trump ni počival in je v četrtek ponovno tvitnil nelaskavo fotografijo Heidi Cruz, zlepljeno s popolno fotografijo Melanie Trump, nekdanje manekenke, danes pa oblikovalke nakita.

Besedni boj
45-letni Cruz se ni pustil sprovocirati. "Donald, pravi moški ne napadajo žensk. Tvoja žena je čudovita, Heidi pa je ljubezen mojega življenja," je tvitnil. A Trump je Cruza še naprej označeval za "lažnivega Teda" in podpihoval svoje podpornike, tako da je nazadnje njegov (sicer po političnem nazoru konservativnejši) tekmec v Wisconsinu uperil prst v novinarske kamere in siknil: "Donald, ti si licemerski strahopetnež in pusti že za vraga Heidi pri miru."

Kot navaja The New York Times, je bil oglas s Trumpovo soprogo očitno poskus omajati volivce v pretežno mormonskem Utahu s sklicevanjem na moralo družbeno konservativnega prebivalstva te države.

Heidi Cruz, ki dela kot naložbena upraviteljica pri Goldman Sachsu, Trumpove grožnje ne skrbijo in dejala je, da je njegovo "gobezdanje ne skrbi". "Kot veste, večina stvari, ki jih Donald Trump izreče, nima realne osnove," je še pripomnila.