Johnny Depp dviga prah, kjer koli se pojavi. Foto: AP
Johnny Depp dviga prah, kjer koli se pojavi. Foto: AP

59-letni hollywoodski zvezdnik, ki je bil v zadnjih mesecih v medijih predvsem zaradi odmevne sodne bitke z nekdanjo ženo Amber Heard, je objavil oglas za delček svojega nastopa na Rihannini modni reviji. Depp sicer ni omenjen v uradnem promocijskem gradivu za revijo, a se bo na prireditvi po trditvah CNN-a zagotovo pojavil. Rihanna se na vprašanja o Deppovi vlogi ni odzvala.

Modna revija znamke Savage X Fenty – to bo njena četrta izvedba – bo potekala prihodnji teden, napovedujejo pa jo kot "zapeljive vročične modne sanje". Rihanna je k sodelovanju povabila pevko Anitto in pevca Burna Boya, nastopili bodo tudi manekenka Cara Delevigne, igralec Simu Liu in zvezdnica TikToka Bella Poarch.

Vse lepo in prav, dokler se niso pojavile informacije, da bo na prireditvi prisoten tudi Depp. Od takrat so Rihanni številni njeni oboževalci obrnili hrbet, pevko tudi pozivajo, da prekine vse vezi z njim in celo k bojkotu njene modne znamke. Da ne bo več nosil kolekcije oblačil Savage X Fenty, je tako med drugimi javno povedal britanski pevec in igralec Olly Alexander, piše CNN.

Nekateri zato menijo, da se zna zgoditi, da Deppa na reviji na koncu niti ne bo. "Takšna poteza bi bila za Rihanno precej nenavadna, saj zelo skrbi za ugled svojih znamk," je dejal umetnik Art Tavana.

Rihanna je v preteklih letih v modno revijo vključila zelo različne ljudi. Foto: AP
Rihanna je v preteklih letih v modno revijo vključila zelo različne ljudi. Foto: AP

Spomnimo, Depp se je znašel v sodnem postopku, ki ga je javnost lahko spremljala v živo. Nekdanjo ženo Amber Heard je namreč tožil za 50 milijonov dolarjev, potem ko se je v zapisu v Washington Postu opisala kot "javna osebnost z izkušnjo družinskega nasilja". Heard je nato v protitožbi od Deppa zahtevala 100 milijonov dolarjev. Porota je oba kaznovala zaradi obrekovanja, a Deppu dosodila mnogo višjo odškodnino.

Heard še vedno vztraja, da jo je Depp v zakonu večkrat zlorabil, on pa to ves čas zanika – prav nasprotno, trdi, da je bil sam žrtev fizičnega nasilja.

Po sojenju, ki se je končalo junija, je Depp večkrat presenetil javnost s svojimi nastopi – pojavil se je v posnetku na podelitvi MTV-jevih videonagrad, z glasbenikom Jeffom Beckom pa sta izdala album 18. Pojavile so se tudi govorice, da je v zvezi z odvetnico Joelle Rich, ki ga je branila leta 2020, a naj bi zvezo medtem že prekinila.

Vrača se tudi na velike zaslone – v vlogi kralja Ludvika XV. se bo pojavil v francoskem filmu La Favorite in režiral film o italijanskem umetniku Amedeu Modiglianiju.