Rita Wilson in Tom Hanks - eden redkih srečnih (in dolgih) hollywoodskih zakonov. Foto: EPA
Rita Wilson in Tom Hanks - eden redkih srečnih (in dolgih) hollywoodskih zakonov. Foto: EPA

"Nihče nikdar ne pomisli, da bi poiskal še drugo mnenje. Ampak to je tisto, kar me je rešilo," je povedala Wilsonova za Huffington Post. "Zdaj sem na poti do polnega okrevanja. Vsak dan se počutim močnejšo."

Še predtem je za revijo People razkrila, da si je začasno vzela dopust, da bi se "posvetila osebni zadevi". "Prejšnji teden, z možem ob strani in z ljubeznijo ter podporo moje družine in prijateljev, sem prestala dvojno mastektomijo in rekonstrukcijo, potem ko so mi odkrili raka na dojkah. Okrevam in - kar je najpomembnejše - naj bi popolnoma ozdravela. Zakaj? Ker sem to odkrila dovolj zgodaj, ker imam odlične zdravnike in ker sem se obrnila po drugo mnenje."

Igralki so namreč po prvem pregledu sprva zatrdili, da nima raka, a jo je prijateljica, ki je sama prebolela raka, prepričala, da se obrne še na enega zdravnika. Ta ji je povedal, da ima raka.

"To delim z vami, ker hočem poučiti vse, da je drugo mnenje ključnega pomena za vaše zdravje. Če obe mnenji potrdita, da ste zdravi, nimate ničesar za izgubiti, če pa nekdo odkrije nekaj spregledanega, lahko pridobite vse. Zgodnja diagnoza je ključna. Upam, da bo to spodbudilo še druge, da poiščejo še eno mnenje in zaupajo svojim instinktom, če se nekaj ne zdi v redu," je povedala igralka, ki je med drugim igrala v Romanci v Seattlu, Pobegli nevesti in kot gostujoča igralka v seriji Punce.