Ronaldo vse obtožbe ostro zavrača. Foto: Reuters
Ronaldo vse obtožbe ostro zavrača. Foto: Reuters
Ronaldovi pokrovitelji so zaskrbljeni nad obtožbami. Foto: Reuters

Ameriški proizvajalec športne opreme Nike je tako sporočil, da so "globoko zaskrbljeni" zaradi obtožb. "Globoko smo zaskrbljeni zaradi alarmantnih obtožb in bomo še naprej pozorno spremljali situacijo," je dejal ameriški velikan, ki ima z Ronaldom sklenjeno kar milijardo dolarjev vredno pogodbo.

Podobne izjave je podal še en Ronaldov pokrovitelj, razvijalec videoiger EA Sports. "Videli smo skrb vzbujajoče poročilo, ki nadrobno navaja vse obtožbe proti Cristianu Ronaldu. Situacijo pozorno spremljamo, saj pričakujemo, da se bodo športniki, ki so naši obrazi in ambasadorji, vedli v skladu z vrednotami EA-ja," so sporočili.

33-letnega Ronalda je 34-letna Američanka Kathryn Mayorga, nekdanja učiteljica, obtožila, da jo je leta 2009 v neki lasvegaški hotelski sobi posilil. Mayorgova je sicer posilstvo prijavila policiji že takoj po domnevnem dogodku, nato pa se z Ronaldom leto dni pozneje zunajsodno pogodila.

V zameno za 325.000 dolarjev je privolila, da z obtožbami ne gre v javnost, njeni odvetniki pa zdaj dogovor izpodbijajo, češ da takrat zaradi posledic napada Mayorgova ni bila opravilno sposobna sklepati tak dogovor.

Da je po devetih letih javno spregovorila, jo je navdihnilo gibanje proti spolnim zlorabam #MeToo. "Gibanje MeToo in ženske, ki so se oglasile in razkrile, da so bile spolno napadene, so Kathryn močno opogumili," je sporočil njen odvetnik Leslie Stovall.

Nemški časopis Der Spiegel, ki je prejšnji teden prvi poročal o dogodku, trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke, lasvegaška policija pa je ta teden preiskavo znova odprla.

Ronaldo: "Lažna novica"
Ronaldo očitano dejanje ostro zanika, obtožbo pa označuje za "lažno novico".

"Odločno zavračam obtožbe, ki letijo proti meni. Posilstvo je nagnusen zločin, ki je v nasprotju z vsem, kar jaz sem in v kar verjamem. Kljub želji, da si operem ime, pa ne želim biti del medijskega spektakla, ki ga ustvarjajo ljudje, ki se želijo samopromovirati. Moja vest je čista in popolnoma miren pričakujem izide te preiskave," je tvitnil v sredo.

Na nogometaševo stran se je postavil tudi njegov delodajalec, italijanski klub Juventus. "Cristiano Ronaldo je v zadnjih mesecih pokazal svojo izjemno profesionalnost in predanost, ki ju cenimo vsi pri Juventusu," so zapisali v izjavi za javnost.