36-letna Elke Clijsters je bila, tako kot leto dni starejša sestra Kim, profesionalna teniška igralka, in to obetavna, a je zaradi poškodbe hrbta leta 2004 kariero predčasno končala že pri 19 letih.

Tako kot Kim je tudi Elke dvakrat slavila v dvojicah na mladinskih grand slamih, na lestvici WTA pa se je zavihtela med 400 najboljših igralk sveta in 250 v dvojicah. Na enem od turnirjev je tudi zaigrala v dvojicah s sestro.

Leta 2008 se je poročila z belgijskim nogometašem Jellejem Van Dammom, leta 2009 se jima je rodil sin, leto dni pozneje pa še hčerka.

Zakon je razpadel leta 2016, leta 2017 pa se je Elke Clijsters zapletla v krajšo romantično zvezo z Johanom Geretsom, sinom nekdanjega nogometaša Erica Geretsa.

Elke in Kim. Foto: Instagram
Elke in Kim. Foto: Instagram

Zdaj upa, da bo pravega našla v priljubljenem resničnostnem šovu, v katerem se za Elkino srce poteguje deseterica kandidatov, ki upajo, da jim bo svetlolaska podelila vrtnico. Srečo ji je na Instagramu zaželela tudi sestra Kim, ki ne zamudi nobene epizode.

Dve renesansi Kim Clijsters

Kim Clijsters je osvojila štiri turnirje za grand slam in bila leta 2003 tudi številka ena ženskega tenisa. Leta 2007 se je pri komaj 24 letih upokojila, se poročila z nekdanjim ameriškim igralcem košarke Brianom Lynchem in rodila hčerko Jade, a se leta 2009 vrnila na turnejo.

Drugič se je upokojila leta 2012, leta 2013 rodila sina Jacka in leta 2016 še sina Blaka, a, kot kaže, je bil tekmovalni duh premočen in lani se je znova vrnila na turnirju v Dubaju.

Zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19 so lani odpadli številni turnirji in Kim Clijsters je s tem, kot kaže, malce izgubila zagon, saj je zaigrala zgolj še na OP ZDA.