Harry in Meghan na gala prireditvi v New Yorku ta teden. Foto: AP
Harry in Meghan na gala prireditvi v New Yorku ta teden. Foto: AP

SMS-sporočila, objavljena v sklopu tožbe Meghan Markle proti Associated Newspapers Limited (založniku tabloida Daily Mail), med drugim razkrivajo, da se je Meghan zdelo, da še posebej princ Charles gnjavi Harryja zaradi Thomasa Markla in njegove nagnjenosti k obračanju na tabloide.

V sporočilih je vojvodinja Susseška svojemu nekdanjemu direktorju za komunikacije Jasonu Knaufu razložila, zakaj se je odločila poslati pismo svojemu očetu, ki se je v zadnjem hipu odločil, da se ne udeleži hčerkine poroke maja leta 2018.

Sorodna novica Po razkritju obremenilnih dokazov Meghan priznala, da je "pozabila" na svojo vlogo pri knjigi

"K temu me je spodbudilo, ko vidim, koliko bolečine to povzroča Harryju,” je zapisala Meghan v poročilu avgusta 2018. “Tudi po tednu dni s svojim očetom in neskončnim pojasnjevanjem situacije, njegova družina še kar pozablja kontekst in se znova in znova vrača k ‒ ‘pa, ali ga ne more preprosto obiskati in ga prepričati, da neha?'”

“V osnovi ne razumejo, tako da vsaj če napišem očetu pismo, bo Harry lahko rekel družini, da sem mu pisala, pa še kar ne odneha. S tem dejanjem bom zaščitila svojega soproga od tega nenehnega grajanja, morda pa se tudi moj oče malce zamisli ‒ čeprav to ni prav verjetno," še piše.

Odnosi med Harryjem in Maghan ter kraljevo družino so popolnoma skrhani. Foto: AP
Odnosi med Harryjem in Maghan ter kraljevo družino so popolnoma skrhani. Foto: AP

Vedela, da bi pismo lahko prišlo v javnost

Nekdanja zvezdnica serije Suits je bila dovolj prekanjena, da se je zavedala, da bi tako pismo lahko njen oče posredoval v medije, zato je celo uporabila manj ločenih odstavkov, strani pa oštevilčila, da bi bilo vsebino pisma težje vzeti iz konteksta. “Jasno, vse kar sem spisala, je z razumevanjem, da bi pismo lahko prišlo v javnost, zato sem bila zelo pozorna pri izboru besed," je zapisala.

40-letna igralka v sporočilih Knaufu tudi naslovi svojo odločitev, da začne udarno pismo z “Očka”. “Glede na to, da ga nikdar nisem klicala drugače kot očka, je logično, da začnem s tem naslovom, čeprav je vse kaj prej kot očetovski. In v nesrečnem primeru, da pride pismo v javnost, bo izraz apeliral na čustva javnosti," je zapisala.

"Moraš se zavzeti za to, kar je prav"

Pred nekaj meseci je britanski sodnik razsodil v prid Marklove v primeru petih člankov, ki so jih objavili mediji pod okriljem Associated Newspapers Limited in v katerih so poobjavili izseke iz Meghaninega na roko pisanega pisma očetu.

Meghan je o primeru govorila tudi na nedavni spletni knjižni konferenci New York Timesa. “Kar se tiče te tožbe, sem že zmagala, pa se primer še kar vleče. Začel se je, ko še nisem imela otrok, zdaj imam dva, kot veste," je odgovorila moderatorju konference na vprašanje glede romanja primera na prizivno sodišče.

“Naporen postopek je. Ampak gre zgolj za to, da se postavim za to, kar je prav, pa naj si gre za ta primer ali pa za primer ekonomske enakosti in enakosti na delovnem mestu, o čemer govorimo danes. Na določeni točki, ne glede na to, kako težko je, točno poznaš razliko med tem, kaj je prav in kaj narobe. Moraš se potegniti za to, kar je prav ‒ in točno to počnem.”