Nekdanja številka ena v posamičnem tekmovanju v tenisu Simona Halep je poroko s Tonijem Iurucom potrdila ob vrnitvi domov z odprtega prvenstva Združenih držav Amerike v New Yorku. "Zelo sem čustvena. To so drugačna čustva kot tista ob zmagi grand slama," je povedala ob vrnitvi v Romunijo in poudarila, da je prelep dogodek del zasebnega življenja, tenis pa ostaja tenis. "Gre za zelo pomemben korak, vesela sem, da je prišel."

Pred poroko je teniška igralka na družbenih omrežjih objavila citat Marka Twaina: "Vsakemu dnevu daj priložnost, da postane najlepši dan tvojega življenja," tako pa je 1,5 milijona sledilcem zaželela lep dan, poroča WTA.

Po obredu sta priredila nepozabno zabavo

Halep je svojemu izbrancu dahnila 'da' med civilnim obredom, poročila sta se v njeni rodni Constanti, najstarejšem stalno naseljenem mestu v Romuniji. Mladoporočenca sta po izreku poročnih zaobljub praznovanje nadaljevala z veliko zabavo, ki so se je udeležili tako prijatelji kot tudi družina. Večer sta med drugim popestrila tudi pevka Loredana Groza, "romunska Madonna", in Dan Bittman, ki je leta 1994 Romunijo zastopal na Evroviziji.

Novopečena nevesta je veseli dan zaznamovala z objavo videov in fotografij, da sta si 29-letnica in njen izbranec obljubila večno zvestobo, pa je na družbenih omrežjih dokumentiral tudi trener tenisačice Darren Cahill.