Nicole je na dan poroke blestela v Balanciagovi obleki. Foto: EPA
Nicole je na dan poroke blestela v Balanciagovi obleki. Foto: EPA
Nicole Kidman in Keith Urban
Nicole je Keitha prvič uradno predstavila kot svojega zaročenca na neki dobrodelni prireditvi. Foto: Reuters/WireImage
Keith Urban in Nicole Kidman
Par uživa v podeželskem življenju v Nashvillu. Foto: Reuters/SplashImage

Po poročanju BBC-ja naj bi Kidmanova svoj prvi zakon s Cruisom razveljavila, da sta se s sedanjim možem Keithom Urbanom lahko poročila katoliško.

In kako je pravkar poročena Avstralka to dosegla? S Tomom sta dahnila da pred oltarjem L. Rona Hubbarda, scientologa, in to je za Rimskokatoliško cerkev zadosten razlog. Oče Paul Coleman, duhovnik, ki je Nicole in Keitha poročil je dejal, da oskarjevkin prvi zakon ni izpolnjeval zahtev za veljavno zvezo.

Vse za katoliški obred
Za katoliški obred sicer ni potrebno, da si sam katolik, a potrebno pa je, da je obred opravljen v katoliškem hramu, kar Cruise in Kidman nista storila. Torej, čeprav se katoliška vera zmrduje nad ločitvijo (in tudi ni navdušena nad razveljavitvami), dejstvo ostaja, da čeprav sta se Tom in Nicole leta 2001 uradno ločila, to ni vplivalo na njen drugi sprehod do oltarja. Drugače bi Nicole težko dobila razveljavitev prvega zakona, saj sta bila nekdanja zakonca poročena deset let.

Kam na medene tedne?
In ko sta Kidmanova in Urban dobila dovoljenje za romantičen katoliški obred v sydneyjski cerkvici na pečini, sta lahko končno odšla tudi na zaslužene romantične medene tedne, daleč stran od radovednih kamer paparacev. Novoporočenca sta z zasebnim letalom odletela na pacifiški oddih - mediji poročajo, da naj bi izbrala bodisi Fidži bodisi Tahiti. Po crkljanju na rajskih plažah pod palmami se bo lepi par vrnil v Združene države, kjer si bo dom ustvaril v svetovni prestolnici countryja, Keithove druge ljubezni, Nashvillu.